Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Hoheisels smaksatte ginet med tång – kan bäst bli i världen

Sockertången från havet sätter smak på ginet.

Receptet gav Olav och Linda Hoheisel en Country Winner i World Gin Awards.

Nu kan Fjällbacka Gin bli bäst i världen.

Text

Fjällbacka Gin, med smak av sockertång från Västkusten, blev bäst i Sverige i sin klass, och kan bli Gin of the Year. Linda och Olav Hoheisel fick också pris för hibiskus-smaksatta Pink Gin och London Dry Gin, med enbär som smaksättare.

Bild: Peo Janson

Annons

Den småskaliga tillverkningen i Mill Gin har plockat utmärkelser år efter år i ett halvt decennium. Förra året blev till exempel Old Tom, utvecklad på destilleriet i Stenstorp, bäst i Sverige i tävlingen World Gin Award. Som Country Winner fanns den bland dem som kunde bli Gin of the Year i sin klass.

0 kren månad

Läs vidare med Digital

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla nyheter på skaraborgslanstidning.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan