Annons

Annons

Annons

Skaraberg

På temat: ”Prostatacancervården med full fart in i framtiden”

På måndag kommer överläkaren Ingela Franck Lissbrant kommer till Skara och föreläser om nya forskningsrön inom prostatacancervården.

Överläkaren Ingela Franck Lissbrant kommer till medlemsmötet för Prostatacancersföreningen Skaraborg, måndagen den 20 februari, och föreläser om prostatacancervården i framtiden.

Bild: Pontus Lundahl/TTStina Stjernkvist/TT, Ida Sundén

Annons

Överläkare Ingela Franck Lissbrant har tidigare arbetat med prostatacancervård på Sahlgrenska sjukhuset men numera arbetar hon för sjukhusen i Hallands län.

Hon har under lång tid ägnat sig åt prostatacancerproblematiken och värnar mycket om patientföreningarna. Just nu forskar hon också på målsökande strålbehandling, som heter radium-223, och om det finns faktorer som kan förutsäga vilken överlevnad patienten har med en sådan behandling.

Annons

Annons

– Idag finns glädjande nog många olika behandlingsalternativ för män med spridd prostatacancer. Vi saknar dock faktorer som kan vägleda oss i valet mellan olika behandlingar och i vilken ordning de bör ges. Forskningen om radium-223 kan bidra till att göra de valen enklare, säger Ingela Franck Lissbrant.

Föreläsningen anordnas av Prostatacancerföreningen Skaraborg på Skara konsthotell.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan