Annons

Annons

Annons

Västra Götalands län

Insändare
Allt blir dyrare – utom att vara medlem i Kommunal?

I år sänkte Kommunal medlemsavgiften – och nästa år är den oförändrad. Det är bra och det är viktigt när osäkerheten är stor och det är ekonomiskt tuffa tider. För det är ju just nu, i osäkra tider, som vi behöver trygghet i både vår privatekonomi och på jobbet. Det är nu vi behöver vara medlemmar i facket.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Alla ska ha råd att vara med i facket, det skriver bland andra Christina Emanuelsson, ordförande Kommunal Skara-Götene.

Bild: Arkivbild, Ida Sundén

Annons

Kommunals styrka är att många är med. Och ju fler vi är som är med, desto starkare är vi, på arbetsplatsen, vid förhandlingsbordet och i samhällsdebatten. När dåliga tider gör att arbetsgivarna pressar medlemmarna i Kommunal ännu hårdare är medlemskapet i facket extra värdefullt. Det ger ökad trygghet på jobbet, koll på dina rättigheter och kraft att ställa krav i förhandlingarna med arbetsgivarna.

Annons

Annons

Därför sänker vi medlemsavgiften – för att fler ska ha råd att fortsätta vara medlemmar och fler ska kunna gå med. Det är också helt avgörande för hur vi kan förbättra våra arbetsvillkor och trygga lönerna.

Vi är stolta över att medan allt annat runt oss blir dyrare, går Kommunal i motsatt riktning. Så hjälp till att sprida ordet på just din arbetsplats, både till de som redan är medlemmar i Kommunal men även de som kanske står och funderar på att gå med.

Trygghet ska inte vara en klassfråga. Alla ska ha råd att vara med i facket.

Jessica Leiding, Förbundssekreterare Kommunal

Anna Ross Leü, ordförande Kommunal Vänerväst

Christina Emanuelsson, ordförande Kommunal Skara-Götene

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan