Annons

Annons

Annons

Sportskytte

Salebyfallet avgjordes för 22:a gången

Den årligt återkommande fallmålstävlingen Salebyfallet genomfördes den 30 december för 22:a gången i Saleby skytteförenings lokaler.

Tävlingen blev som vanligt en mycket trevlig och spännande tillställning där skyttar med familjer sköt.

De tre individuella medaljörerna. Från vänster tvåan Olle Nyman, Kinneveds SKF, i mitten segraren Jennifer Wallin, Falköping SG och till höger trean Fanny Isaksson, Norra Kålland USKF.

Bild: Privat

Annons

Stämningen var god och man hejade på lagkamraterna och åt smörgåstårta. Cirka 80 skyttar kom till start. De deltagande lagen kom från Kinneveds SKF, Norra Kållands USKF (två lag), Tibro-Ransberg SKF, Falköping SG, Axvall SKF samt från hemmaföreningen Saleby SKF (tre lag).

I år tog Falköpings skyttegille vandringspriset. De sköt 177 träffar av 180 möjliga. Tvåa blev Tibro-Ransberg SKF med 160 träff och trea blev Kinneveds SKF med 159 träff. Det var ganska jämt mellan lagen in i det sista.

Segerlaget från Falköping SG.

Bild: Privat

Efter lagtävlingens slut var det dags för den individuella tävlingen. Segrarna i varje skjutlag skulle göra upp i denna tävling. Det var de som sköt bäst i varje skjutlag som gick till final. Vid lika resultat blev det särskjutning för att få fram den som skulle gå till final.

Annons

Annons

I finalen var det hela sex skyttar från Falköpings SG, en från Kinneveds SKF, en från Saleby SKF. Falköping som vann lagtävlingen hade många skyttar även i den individuella finalen.

Finalen skjuts skott för skott tills skytten missar.

Segrade gjorde Jennifer Wallin från Falköpings SG. Två blev Olle Nyman från Kinneveds SKF och trea Fanny Isaksson från Norra Kållands USKF.

Fakta

Så går tävlingen till

◼️ Varje lag består av nio skyttar. En skytt från varje lag börjar. Skyttet sker på fallmål liknande de som används i skidskytte med fem riktprickar. Avståndet man skjuter på är 10m och hålet kulan skall gå igenom för att indikera träff är på de två vänstra 5 millimeter och de tre resterande 4 millimeter. Med tanke på att kulan är 4,5 millimeter krävs extremt bra precision för att indikera träff.

◼️ Efter ett valfritt antal provskott skjuts 20 tävlingsskott och när dessa är klara summeras hur många prickar man lyckats träffa. Detta får maximalt ta 25 minuter. Blir det flera skyttar som skjutit exakt samma resultat sker särskjutning. Då skjuter skyttarna ett skott i taget tills någon missar.
◼️ Varje halvtimma startar en ny omgång tills alla nio skyttar som ingår i laget skjutet var sin gång.
◼️ Den bästa skytten varje omgång går vidare till den individuella finalen som genomförs direkt efter att alla lag skjutet klart lagtävlingen. Den individuella finalen genomförs på samma sätt som särskjutning, alltså ett skott i taget tills någon skytt missar. Då är den skytten borta ur finalen och resterande fortsätter tills det bara är en skytt kvar.

Annons

Annons

Fakta

Resultat Salebyfallet 2022

Lagtävlingen:
1) Falköpings SG ,177 träff
2) Tibro-Ransberg SKF, 160 träff
3) Kinneveds SKF, 159 träff
4) Norra Kållands USKF Lag 1, 158 träff
5) Axvalls SKF, 153 träff
6) Saleby SKF lag 1, 147 träff
7) Saleby SKF lag 2, 143 träff
8) Saleby SKF lag 3, 132 träff
9) Norra Kållands USKF Lag 2, 127 träff

Individuella finalen:
1) Jennifer Wallin, Falköping SG
2) Olle Nyman, Kinneveds SKF
3) Fanny Isaksson, Norra Kålland USKF
4) Malin Lidholm, Saleby SKF
Delad femma: Jakob Johansson, Axvall SKF, Anton Melin, Falköpings SG, Jakob Wallin, Falköpings SG
Delad åtta) Filip Karlsson, Falköpings SG, Robbin Torstensson, Falköpings SG

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan