Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Trött på julmaten? Så piffar du upp resterna till något nytt

Hur god julmaten än må vara så tenderar den att inte ätas med lika stor aptit för femte gången i rad. Då är det dags att laga något annat av alla rester.

Ätbarts matsvinnsexpert Lotta Sellmann Jansson ger sina tipsa på hur man skapar nya rätter utifrån det som blivit över.

Har du mycket matsvinn hemma, men ingen lust att fylla gommen med samma gamla smaker efter julbordet? Lotta Sellmann Jansson, från den prisade föreningen Ätbart, är expert på hur man tar vara på livsmedel – så att de inte hamnar bland bananskal och kaffesump.

Bild: Privat

Annons

När alla julklappar är öppnade och testade, släkten har åkt hem och halva Harry Potter-maratonet sänts kan det hända att julmaten inte längre lockar lika mycket. Ändå står man där med alldeles för många köttbullar och prinskorvar i kylen, ägg i mängder eller lax så att det står upp i halsen. Dessutom kurrar magen, men smaklökarna längtar efter något annat än just julmat.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan