Annons

Annons

Annons

Ridsport

Hööks får ny vd: ”Delar mitt stora hästsportintresse”

Hästsport AB:s nya vd stavas Rut & Circle-grundaren Caroline Hjelte. Hon kliver in i företaget med en lång och bred erfarenhet inom retail i bagaget, bland annat som vd för Lagerhaus, Granit Funktion & Förvaring.

− Caroline kommer att tillföra mycket i att fortsatt utveckla Hööks varumärkeslöfte, men också i att inom många områden driva en positiv förändringsutveckling, säger Magnus Kristoferson, koncernchef Jula Holding i ett pressmeddelande.

Text

Bild: Michael Joelsson

Annons

Den tillträdande vd:n uttalar att hon både är stolt och ödmjuk inför sitt nya uppdrag.

− Som ledande företag i Skandinavien inom hästbranschen finns alla möjligheter att fortsätta växa framgångsrikt. Att erbjuda ett prisvärt sortiment med service och kvalitet för alla utövare av häst- och hundsport är något jag tror på och vill fortsätta att utveckla tillsammans med företagets medarbetare. Jag sätter också stort värde i att bli en del av Jula Holdingkoncernen med en ägare i Karl-Johan Blank som arbetar långsiktigt och kombinerar entreprenörskap med affärsmässighet, säger Caroline Hjelte.

Annons

Annons

Caroline Hjelte tillträder som VD för Hööks den 16 januari 2023.

Bild: Pressfoto

Caroline Hjelte är uppvuxen med både hästsport och retail. Familjen tog in Vero Moda i Sverige. Själv har hon tävlat på landslagsnivå med hästhoppning. Det är kombinationen av hennes erfarenheter från detaljhandeln och ridsporten som utmärker henne enligt koncernchefen.

− Hööks Hästsport har gjort en väldigt fin resa hittills och vi känner att det fortfarande finns en outnyttjad potential i varumärket. Här kommer Caroline med sin breda erfarenhet från detaljhandeln kunna tillföra mycket, bland annat genom att revitalisera kunderbjudandet och kundupplevelse, säger Magnus Kristoferson.

Julakoncernen köpte hästsportskedjan Hööks 2019.

Bild: Michael Joelsson

Julakoncernens ägare Karl-Johan Blank, som själv har ett stort intresse för travsport ser fram emot att få in någon som delar det intresset.

− Hööks Hästsport ligger mig varmt om hjärtat. Familjen har alltid haft hästar och jag har fortfarande stort eget intresse för travsporten så det är en kombination av det intresset och att utveckla ett fint företag. Därför känns det nu väldigt bra att få in Caroline som har kraften, erfarenheten, drivet och engagemanget, och som dessutom delar mitt stora hästsportintresse, säger han.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan