Annons

Annons

Annons

Golf

Ny tränarduo klar hos Lundsbrunn GK – tar över efter trotjänaren

På lördag har Lundsbrunn GK 30-årsfirande i Göteneparken.

Inför det har klubben nu gjort klart med två nya tränare till säsongen 2023 – däribland en tv-profil i Golfsverige.

Text

Tommy Billberg och Erik Blomqvist är Lundsbrunn GK:s nya golftränare

Bild: Privat

Annons

Den 30 september gjorde Mats Wallberg sin sista arbetsdag på Lundsbrunn GK och tackades då av i klubbhuset.

”Mats har varit vår tränare under en lång tid, närmare bestämt under 19 år, och genom sin långa erfarenhet och kompetens utvecklat många golfare hos oss. Han har alltid varit glad och brytt sig om alla medlemmar, vilket har varit en stor tillgång för vår klubb. Vi förstår hans beslut till att gå vidare för att prova något nytt och vi vill önska lycka till med framtida jobb”, skrev personal och styrelse på Lundsbrunn GK:s hemsida.

De tillade även då att arbetet med att hitta en lösning på träningsverksamheten skulle inledas.

Annons

Mats Wallberg har lyft många golfares spel i sin roll som tränare på Lundsbrunn GK.

Annons

Och nu står det klart att tränaruppdraget kommer att delas på en halvtidstjänst mellan Tommy Billberg, golfinstruktör och före detta golfkommentator i tv (C More), och Erik Blomqvist, grundare av Balance Golf.

”Sedan många år tillbaka är vi ett framgångsrikt Balance Golf Center. Balance Golf har över 30 kunniga golftränare över hela landet som tillsammans arbetar för att skapa förutsättningar att ligga i framkant när det gäller golfutveckling”, kommenterar Yvonne Karlsson, mediaansvarig på Lundsbrunn GK, som har parollen ”Klubben med personlig service”.

Vy över Lundsbrunn GK.

Bild: Privat

Tommy Billberg har guidat golfarentusiaster genom otaliga tv-sändningar där världseliten gjort upp om de finaste titlarna.

– Men nu har han lämnat tv-jobbet. Tommy är utbildad PGA-instruktör och har också jobbat som klubbchef på Åtvidabergs GK. Både han och Erik bor i Göteborg och är verksamma på Sankt Jörgens GK, säger Anette Knutsson, klubbchef på Lundsbrunn GK, till NLT.

– Erik har varit i Kina, han föreläser på den stora Orlando-mässan och är stor ute i världen. Känns fantastiskt kul att han och Tommy vill komma till oss. Spännande och det kan bli en nytändning för alla, fortsätter Knutsson, som varit klubbchef i Lundsbrunn GK sedan 2012.

Annons

Annons

Erik och Tommy kommer turas om att vara på Lundsbrunn GK varannan vecka. Två dagar (20 timmar) respektive gång.

– Det blir intensiva dagar där vi ska få in medlemsträning, elitträning och juniorträning. Men de ska enbart hålla på med golfträning och inte stå kansliet som Mats även gjorde, säger Anette Knutsson till NLT.

Anette Knutsson, klubbchef på Lundsbrunn GK.

Bild: Stefan Albertsson

LÄS OCKSÅ:

Anette har lyft Lundsbrunn GK • Nominerad till fint pris • Tioårsjubilerar som klubbchef

Mari från Skara uttagen till EM i golf: "Något jag aldrig vågat drömma om"

Vattendag på Lundsbrunn Golfklubb

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan