Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Ingen ny SM-vecka sommar för Skaraborg: ”Vi har stor respekt för konkurrensen”

Det blir inte någon SM-vecka för Skövde och Lidköping 2025 eller 2026. Deras gemensamma ansökan, som lämnades in i juni i år, räckte inte hela vägen. Istället blir det nu Norrköping och Karlstad som får vara värdstäder.

– Det är självklart jättetråkigt, men vi kom i alla fall till final. Vi hade bara hoppats på en annan utgång, säger Next Skövdes vd Mats Olsson.

Nu är det avgjort vilka som får värdskapet till SM-veckan sommar om tre eller fyra år. Skövde och Lidköping fick se sig besegrade av Norrköping och Karlstad. Men det är två hoppfulla vd:ar, i form av Anna Ohlin Ek och Mats Olsson, som ser fram emot framtida möjligheter.

Bild: Pressfoto

Annons

Riksidrottsförbundet (RF) valde bland fem städer, som hade gått vidare i kampen om att få arrangera SM-veckan sommaren 2025 eller 2026. Skövde och Lidköping var två av dessa. De hade gjort en gemensam ansökan i början av sommaren och eftersom de gick vidare besökte Svt och RF städerna i mitten av september. Då kände Next Skövdes vd, Mats Olsson, att de hade potential.

Annons

– De tyckte ändå att det var en stark ansökan och de var trygga i att vi skulle kunna leverera en SM-vecka med hög kvalitet, med det erbjudande vi hade tillsammans. Det kändes kul, återberättar han.

Nu får Mats Olsson istället blicka framåt och har redan tankar på hur de ska göra nästa gång.

Annons

– Vi har stor respekt för konkurrensen. Det var starka orter med bra anläggningar för att leverera detta. Jag vet inte varför vi inte valdes ut, men det var väl en blandning av den starka konkurrensen och i sammanvägd bedömning, förklarar han och tillägger:

– Nu får vi väl andas två gånger efter det här beskedet och lyssna mer på vad de säger i detalj helt enkelt. Vi kommer att ta en diskussion med våra kollegor inför 2027 och 2028. Att vi skulle söka igen då ser jag inte som en omöjlighet. Vi tar med den respons vi fått från RF den här gången och våra nya förutsättningar, som förmodligen är ännu bättre, nästa gång. Då har vi ju nybyggda anläggningar i både Skövde och Lidköping också. Dessutom har vi redan erfarenhet av att arrangera en SM-vecka vinter.

Efter en process, som RF beskriver som ”mycket tuff” blev slutligen Norrköping och Karlstad utvalda.

– Vi var självklart ödmjuka inför de städer vi ställdes emot. Samtidigt har vi siktat högt och hela tiden haft en tilltro till vår kapacitet med vår gemensamma erfarenhet av att arrangera större evenemang, våra varierande arenor, vårt breda föreningsliv och det starka samarbetet i Skaraborg. Vi har verkligen fått bekräftat från Riksidrottsförbundet (RF) att de bedömer att vi skulle klara av att arrangera en SM-vecka av hög kvalitet, säger Anna Ohlin Ek, vd för Destination Läckö-Kinnekulle, i ett pressmeddelande.

Annons

Sedan tidigare är det klart att Skövde ska arrangera SM-veckan vinter 2023, mellan den 30 januari och 5 februari.

Så här taggade var gänget när de skickade in sin ansökan. Från vänster: Destinationsbolagets vd Anna Ohlin Ek, Skövdes dåvarande kommunstyrelses ordförande Katarina Jonsson, Lidköpings kommunstyrelses förra ordförande Jonas Sundström och Mats Olsson, VD Next i Skövde.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan