Annons

Annons

Annons

Energi, miljö & klimat

Dava Foods solcellspark är klar – kan räknas hem snabbare än beräknat

920 solpaneler är nu igång utanför Dava Foods vid E20.

– Byggnationen av solcellsparken är en del av hela det stora hållbarhetsarbete som vi arbetar med löpande i Dava-koncernen, säger företagets vd Kristian Ramstad.

Bild: Ida Sundén, Pressfoto, Privat

Annons

Den 7 november stod den cirka 920 paneler stora solcellsparken, som upptar en yta av 2350 kvadratmeter, klar. Den kommer att stå för majoriteten av packeriets energiförbrukning.

LÄS MER: Dava Foods bygger solcellsanläggning: ”En strategi för att vara klimatsmarta”

Annons

Annons

DAVA Foods har byggt en 7200 kvardratmeter stor solcellspark utanför packeriet vid E20 i Skara.

Bild: Pressfoto

Investeringen är en del i raden av åtgärder som koncernen vidtagit i sitt hållbarhetsarbete.

– Vi har tidigare sett över och bytt ut belysning och minimerat vattenförbrukning, övergått så långt det går till återvunnen plast i förpackningarna och optimerat våra transporter, säger Kristian Ramstad, vd på DAVA Foods, i ett pressmeddelande.

Cirka 60 procent av packeriets elförbrukning kommer att täckas av solcellsparken, sett till den totala installerade kapaciteten.

Bild: Ida Sundén

Cirka 60 procent av packeriets elförbrukning kommer att täckas av solcellsparken, sett till den totala installerade kapaciteten.

El som inte används kan säljas vidare.

– Att vi har höga energipriser just nu gör att vi förutom att få en grönare verksamhet kommer att kunna räkna hem investeringen ännu snabbare än enligt tidigare kalkyler, konstaterar vd:n.

Ställningen är konstruerad av trä vilket ger ett lägre klimatavtryck.

Bild: Ida Sundén

Dava Foods har tagit fram solcellsparken tillsammans med Yokk Solar Ställningen är konstruerad av trä vilket ger ett lägre klimatavtryck.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan