AnnonsObos

Fokus på trygghet och gemenskap i Falköpings nya bostadsområde - ”Ser positivt på framtiden”

Med ägare som funnits med sedan 1929 och nya trygga lösningar ser bostadsutvecklaren OBOS till att göra bostadsköpet mer tryggt och mindre osäkert. Tillträdesskydd och skydd mot dubbel boendekostnad är bara några av de trygga lösningarna man tagit fram för att underlätta beslutet att byta bostad.


Läs mer om Brf Ella Kvarn här
– Att köpa en bostad som tillhör en bostadsrättsförening är en trygg boendeform som ger en alldeles lagom blandning av frihet och ansvar. I Brf Ella Kvarn slipper man alla tankar på underhåll, då föreningen tar hand om utsidan och den som köpt bostaden tar hand om insidan. Väldigt bekvämt, och en trygghet för den som inte känner sig redo för en äganderätt, säger Sanna Holmesten som är kundansvarig på OBOS.

Det nya området, Ella Kvarn ligger i ett tidigare obebyggt område som nu växer ihop och integreras med den gamla stadsdelen i Falköping. Det finns både en koppling till det gamla och det moderna, läget är strategiskt intressant med närhet till både caféer, butiker, skola och sjukvård.

Det finns också hiss i husen, vilket möjliggör för alla oavsett ålder att bo med vacker utsikt

Madelene Soneby, mäklare på Mäklarhuset i Falköping.

Läs mer om Trygga Lösningar och hur OBOS kan göra köpet bekvämare

– Det blir många olika typer av boendeformer och i flerbostäderna kommer man upp lite på höjden och får den fantastiska utsikten över Mösseberg. I området är det en stor blandning av människor i olika åldersgrupper, barnfamiljer, ensamstående, par och äldre, vilket skapar liv. Det är bra samvaro och vi har märkt att många väljer att umgås kring växthusen och odlingsbäddarna. Det finns också hiss i husen, vilket möjliggör för alla oavsett ålder att bo med vacker utsikt, säger Madelene Soneby, ansvarig mäklare på Mäklarhuset i Falköping.

Området som bebyggs ligger mitt emellan två platåberg, Prästgårdsgärde och Mösseberg. Samtidigt som det är nära till naturen, är det bara ett par minuters gång- eller cykelavstånd till bra kommunikationer med buss och tåg där man på ett enkelt sätt når både Stockholm och Göteborg.

– Fördelarna med att köpa en nyproducerad bostad är många. Några av de främsta är att man slipper både budgivning och oförutsedda utgifter. Till skillnad från en ny så kan en begagnad bostad kan vara lite utav en miljöbov, särskilt om man tittar på sådant som vitvaror och fönster, som ofta är av den äldre varianten och därför drar mer energi. På OBOS använder vi oss av energieffektiva material och vi bygger i trä – det mest miljövänliga byggmaterial som finns. En annan fördel som man definitivt inte ska underskatta är att när man flyttar in i en ny bostad så är man den första personen att gå på golvet, laga mat på spisen och duscha i badrummet. Den känslan är svårslagen, säger Sanna.

Att köpa bostad nu är ett stort beslut men vi finns där och gör vad vi kan

Sanna Holmesten, kundansvarig på OBOS.

Planen är att 40 bostäder ska vara klara för inflytt under hösten/vintern 2023. Markarbetet är igång och det första huset börjar byggas innan årsskiftet. Två flerbostadshus och tre längor med radhus är projekterade och det kommer att finnas alltifrån lägenheter på 53 kvadratmeter till radhus på 137 kvadratmeter. Färgerna på husen kommer att samspela med naturens färger och planlösningen för bostäderna skiljer sig från tidigare etapper med bland annat större gemensamhetsytor, fler rum och mer förvaringsutrymmen.

– Vi bygger helt i trä, både ur ett hållbarhets- och miljöperspektiv och satsar mycket på området mellan husen. Tanken är att skapa gemensamhetsytor med bänkar, lekplatser och även odlingslådor och växthus. Det gör att vi får generationer som möts. Medan barnfamiljerna är vid lekplatsen kanske de äldre håller till vid odlingslådorna. När man lär känna sina grannar får man en helt annan trygghet. Vi vill att man ska leva och bo på platsen i många år framöver, säger Sanna.

Brf Ella Kvarn.

Läs mer om Trygga Lösningar och hur OBOS kan göra köpet bekvämare

OBOS är ett medlemsägt norsk företag som bland annat bygger Smålandsvillan och Myresjöhus. Man erbjuder trygga lösningar för OBOS medlemmar, bland annat i form av tillträdesskydd som innebär att om försäljningen av den nuvarande bostaden drar ut på tiden kan man skjuta på tillträdet i tre månader.

– Vi är en stor aktör och man kan vara trygg med att vi kommer att bygga. Att köpa bostad nu är ett stort beslut men vi finns där och gör vad vi kan för att köpet ska kännas tryggt. Hälften av bostäderna är sålda och vi ser positivt på framtiden. I den här typen av boendeform, får man verkligen det bästa av två världar. Man kan njuta av att odla och ha ett växthus samtidigt som man får ett modernt och fräscht boende, säger Sanna.


Se alla bilder nedan:

Läs mer om Trygga Lösningar och hur OBOS kan göra köpet bekvämare

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av SkLTs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan