Annons

Annons

Annons

Energi, miljö & klimat

Så ska kommunen minska elförbrukningen: ”Hundra olika åtgärder”

Steg ett för att minska kommunens elförbrukning, och därmed kapa de ökande kostnaderna, är inledd. Ny belysning i skolorna – och avstängda bastur är några av åtgärderna som vidtagits.

Samtidigt är man redo för ännu bistrare tider meddelar kommundirektör Linda Esseholt Hermansson:

– Steg två och tre kommer att få större konsekvenser för våra kommuninvånare än steg ett. Därför börjar vi i den här änden och fortsätter att följa utvecklingen på daglig basis för att se ifall vi behöver vidta ytterligare åtgärder. Vi är väl förberedda och riggade för att göra mer om det behövs, säger hon i ett pressmeddelande.

Steg ett innebär julbelysning men ingen bastu. Återstår att se om vattentornet kommer att belysas om kommunen måste gå vidare med steg två eller tre.

Bild: Julium Hjertén, Jenny Eriksson, Stefan Albertsson

Annons

Fem procent eller 37.000 kilowattimmar. Det är vad kommunen siktar på att minska sin elförbrukning med i höst och den kommande vintern. Det ständigt pågående arbetet med energieffektivisering utökas nu med besparingsåtgärder som inte bara minskar kostnaderna utan även kapar topparna i elanvändningen. Detta bidrar i sin tur till att minska risken för elbrist i samband med de timmar av effektbrist som kan uppstå i Sverige.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan