Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Insändare
Fem procents rabatt till alla pensionärer

Vi pensionärer har länge önskat att alla livsmedelsbutiker lämnar pensionärsrabatt på fem procent. De flesta affärer lämnar det. Men tyvärr inte alla, skriver företrädare för pensionärsorganisationerna i Skaraborg i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Styrelserna i SPF Seniorerna Skaraborg, PRO Skaraborg och SKPF beslutat dra igång ett arbete med att övertyga de handlare som inte har fem procents pensionärsrabatt att införa det.

Bild: Emil Langvad

Annons

Nu har styrelserna i SPF Seniorerna Skaraborg, PRO Skaraborg och SKPF beslutat dra igång ett arbete med att övertyga de kvarvarande handlarna att ansluta sig till fem procent-gänget.

Att pensionerna inte är på en acceptabel nivå för de flesta pensionärer är välkänt, vi hoppas att riksdagens pensionsgrupp gör en ordentlig översyn av pensionsnivån och höjer den främst för de med lägst pension.

Annons

Lika välkänt är det att matprishöjningarna slår hårt för alla konsumenter. Inte minst för många pensionärer. Alla kostnadsökningar sammantagna innebär ekonomiska bekymmer och försämrad livskvalitet. Med vår utsatta situation blir vi extra hårt drabbade.

Annons

Av de här anledningarna kommer vi att kartlägga och besöka alla livsmedelsbutiker i Skaraborg som inte erbjuder fem procent i pensionärsrabatt.

Vi kommer när vi är klara offentliggöra resultatet av arbetet.

Christer Eliasson, Ordf. SPF Skaraborg

Bengt Fernström, Ordf. PRO Skaraborg

Barbro Westergren, Ordf. SKPF V. Götaland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan