Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Jula Hotell inleder samarbete med Grythyttan – ska locka kompetens till hotellkedjan

Studenter från Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan vid Örebro Universitet kommer att besöka Skara stadshotell i veckan för att delta i en workshop.

– Vi ser det här som en kickoff för ett mycket spännande samarbete, säger Mikaela Grundström, vd för Jula Hotell i ett pressmeddelande.

Text

Den 26-27 oktober

Bild: Pressfoto, Arkivbild

Annons

Under två dagar kommer 30 studenter från Grythyttan att delta i en workshop på Skara Stadshotell.

Syftet är att hotellets medarbetare ska få utökade kunskaper i bland annat vin och dryckeskunskap. Detta samtidigt som hotellet får en chans att visa upp sig – som en möjlig arbetsplats.

– Hotellbranschen har tappat mycket kompetens på grund av pandemin och det har blivit svårare att rekrytera medarbetare. Med det här samarbetet hoppas vi kunna marknadsföra Jula Hotell som arbetsgivare, säger Mikaela Grundström.

Annons

Annons

Mikaela Grundström är vd för Jula Hotell.

Bild: Josefine Hektor

Förhoppningen är att kunna erbjuda eleverna praktik på hotellet eller möjlighet att utgå från verksamheten i ett eventuellt examensarbete.

– Vi ser det som ett långsiktigt samarbete för att locka kompetens till vår hotellkedja. Jula Hotell kommer i sin tur att åka till Grythyttan och presentera sig för att skapa ett intresse för oss som arbetsgivare. Vi ser gärna att studenterna söker jobb hos oss när de avslutat sin utbildning, säger Mikaela Grundström.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan