Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Hon kan bli årets chef: ”Skapat trygghet och stolthet”

Åsa Lastra, enhetschef Skaraborgs sjukhus, kan tilldelas utmärkelsen årets chef inom vård och omsorg.

Text

Åsa Lastra är en av de nominerade till Guldkransen, som delas ut till årets chef inom vård och omsorg. Foto: Press/Annelie Hüllert Storm

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Det är Ledarna inom vård och omsorg, LiVO, en branschförening inom fackförbundet Ledarna, som står bakom utmärkelsen som går under namnet Guldkransen.

Totalt har 13 nominerade chansen att få priset som årets chef inom vård och omsorg.

En av dessa är alltså Åsa Lastra, enhetschef på SkaS.

”Åsa har som enhetschef genomfört impopulära beslut från högre chefsnivåer utan att tveka, men har ändå bibehållit medarbetarnas förtroende. Genom att vara 100 % närvarande och genuint förstående för medarbetarnas oro i förändringen har hon skapat trygghet och stolthet inför det nya trots tveksamheter i syfte och förnuft i ledningens beslut”, står det att läsa i nomineringen.

Annons

Annons

I juryn sitter Cissi Elwin, vd Chefakademin, Seila Mujic, vinnare av Guldkransen 2021, enhetschef Alvesta kommun, Peter Andersson, vård- och omsorgschef i Vårgårda kommun, Susanne Thorsell, styrelseledamot LiVO och Andrea Eriksson, docent, forskare i ledarskap på KTH.

Priset delas ut den 20 oktober.

– Med utmärkelsen vill vi synliggöra vad ett gott ledarskap betyder för alla: medarbetare, patienter/brukare och arbetsgivare, säger Susanne Thorsell, styrelseledamot i LiVO och projektledare för Guldkransen, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan