Annons

Annons

Annons

Friidrott

Istrum hade lyckat Götalandsmästerskap – fina placeringar och personbästan

Årets Götalandsmästerskap utomhus är avslutat och för Istrum så blev det en lyckad helg.

De gav sitt distrikt många poäng med flera topp sex-placeringar samt fyra pallplatser.

Istrumarna Eric Nilsson Struck, Naomi Ohron, Tim Drakfors, Alexander Olsson, Jonathan Thorin och Gustav Ramsin (liggande)

Bild: Privat

Annons

I GM, som i år avgjordes i skånska Eslöv, tävlar 13- och 14-åringar för sitt distrikt där man får poäng för placering sex och uppåt. Placering sex ger en poäng, placering fem ger två och så vidare.

Först ut bland Istrumarna var Alexander Olsson (P13). Han stod för en väldigt fin löpning på 200 m där han sprang på den imponerande tiden 27.59, som skulle varit ett personbästa med 1.8 sekunder om inte vinden hade varit 0,3 för stark. Han vann sitt heat enkelt och slutade elva totalt.

Alexander fortsätter därefter med 60 meter. Även hade det blivit personbästa om inte vinden hade varit för stark. Han sprang på 8.51.

Dag två var Alexander återigen först ut. På 600 meter var det inga vindar som kunde ställa till det och då gjorde han personbästa med fyra sekunder. Med 1.43.50 blev han åtta i totalen. Han avslutade de individuella grenarna med att 4.42 i längdhopp.

Annons

Annons

Alexander Olsson på 600 meter.

Bild: Privat

Jonathan Thorin (P14) hade en bra helg med tre topp sex-placeringar av fyra. Han hade det stressigt i början när hans schema var släggkastning och höjdhopp samtidigt. Jonathan valde att gå in högt i höjdhoppet och därmed hann han med två kast i släggan varav det längsta blev 33.90, vilket gav en femteplats.

Direkt efter det gick Jonathan tillbaka och hoppas till sig en sjätteplats i höjdhoppet med ett nytt personbästa med sex centimeter och höjden 1.62.

Dag två började Jonathan med sin enda gren som inte gav honom poäng till Västergötland, men han var i alla fall nära sitt personbästa med ett hopp på 4.95. På direkten fick Jonathan gå över till stavhoppet där han efter lite svårigheter på lägre höjder lyckades hoppa tre meter som gav honom en välförtjänt fjärdeplats.

Jonathan Thorin i stavhopp.

Bild: Privat

Höjdhoppare nummer två av -08-grabbarna var Gustav Ramsin (P14). Han klarade 1.46 och hade flera bra försök på 1.50.

Gustavs specialitet är annars på löparbanorna där han gjorde två fina personbästa. Det första kom på 2 000 meter där han för fösta gången kom under sju minuter. 6.55.24 är ett nytt personbästa med sju sekunder och en utmärkt femteplats.

Annons

Gustav var inte klar där utan gick under söndagen och sprang 800 meter på sitt andra personbästa 2.19.58 – personbästa med 2.5 sekunder och även här blev det en femteplats.

Annons

Gustav Ramsin i höjd.

Bild: Privat

Den sista höjdhopparen var Eric Nilsson Struck (P14) som gick en väldigt hård strid mot Smålands Theodor Rogö. Efter många höjder stannade båda

1.75. Därmed tog Eric guldet eftersom han tog den tidigare höjden i ett försök innan Rogö. Detta var ett nytt personbästa med två centimeter. Det gick även bra på 80 meter där han sprang i finalen på otroliga 9.16 som gav honom ett guld och nu återigen snabbast i Sverige. Den tiden han gjorde i finalen var även den snabbaste tiden i Sverige sedan 14-åringar började springa 80 meter 2014. Eric avslutade sina individuella grenar med att ta ett silver i längdhopp på det nya personbästat 6.29.

Eric Nilsson Struck på 80 meter

Bild: Privat

Den sista killen Istrum hade var Tim Drakfors som även han satte ett nytt personbästa på 80 meter med 10.63. Tyvärr drog Tim upp en gammal skada vid målgången på det loppet och kunde inte genomföra sina resterande grenar.

Tim Drakfors på 80 meter.

Bild: Privat

Annons

Istrums Naomi Ohron (F13) var också med i Västergötlands trupp och hon gjorde ett bra stavhopp där hon tangerade sitt personbästa på 2.60 och slutade fyra. Hon hade däremot mer i sig efter att ha klarat 2.70 men rev med staven.

Annons

Hon tog revansch dagen efter med att göra ett starkt lopp på 200 meter häck med en tid på 30.79 som är ett personbästa med åtta tiondelar och en bronsmedalj. Detta är första medaljen av en Istrumare på en häckdistans sedan Linnea Rosman och Gustav Jacobsson 2011.

Naomi var också med i 60 meter häck där hon kom till en semifinal med tiden 10.59 – personbästa med fyra tiondelar.

Naomi Ohron på 200 meter häck.

Bild: Privat

Götalandsmästerskapen avslutas alltid med en stafett på 8x200 meter där Istrum hade med tre aktiva i Alexander Olsson, Naomi Ohron och Eric Nilsson Struck. I denna stafett slutade Västergötland fyra efter mycket krångel på första sträckan.

Totalt gick det inte lika bra för Västergötland som förra året blev fyra. Detta år slutade Västergötland femma.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan