Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Insändare
Fra(M)åt tillsammans!

Samlingspartiet som kan samverka och samtala med alla. Det stabila och hållbara styret. Så beskriver Moderaterna i Skara sig i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ylva Pettersson (M).

Bild: Ida Sundén

Annons

Skara är på väg åt rätt håll. Det byggs äntligen i Skara! Bostäder i hela kommunen kommer till, ett nytt särskilt boende står snart färdigt liksom den första nya förskolan sedan 90-talet.

Vägar och cykelvägar anläggs, infrastrukturen stärks genom satsningar på hållbar energi, fiber och vatten. Skara har Skaraborgs mest ambitiösa miljömål, och en plan för att nå dem.

Annons

Skara lyfter i näringslivsrankingen och kraftsamlar kring gröna näringar.

Annons

Skaras ekonomi är god. Det är ordning och reda i de kommunala verksamheterna och vi har byggt upp ett utrymme som gör att vi kan satsa framåt och stärka både välfärden och Skaras utveckling. Nu ska vi bygga ett nytt särskilt boende i Axvall, seniorboenden i Ardala och Varnhem och förskola i Sörskogen. Vi ska ta vara på Skaras unika tillgångar för att skapa tillväxt så att vi kan värna om välfärden.

I budgeten för 2023 har vi skapat ett utrymme på 17 miljoner extra att fördela på skola, omsorg och ett stärkt resultat genom att besluta om åtgärder för att tex hålla nere hyror och externa hyreskostnader, få ner kostnader för upphandling, öka intäkter på markförsäljning och effektivisera fordonsanvändningen i Skara. Det här är åtgärder som bara en erfaren politisk ledning med gedigen kunskap om alla budgetposter i kommunen kan ta fram.

Sverigedemokraterna går till val på att spara fem miljoner på omsorgen och 10 miljoner på skolan nästa år, jämfört med vår budget.

S V och Mp går till val i Skara på en skattehöjning. Från 1 januari vill de kräva ut cirka 3000 kronor mer av ett snitthushåll, trots att kommunens ekonomi är stabil. De kallar det en ”marginell uppoffring”.

Solidaritet handlar inte om att fråga sig om det är en marginell uppoffring för oss. Utan om det är en marginell uppoffring för den som har det svårast.

Annons

En röst på Moderaterna i Skara 11 september är en röst mot skattehöjning - för solidaritet och ordning på ekonomin.

Annons

Moderaterna i Skara representerar det stabila och hållbara styret i Skara. Moderaterna har kraften, kompetensen och erfarenheten att fortsätta leda för hela kommunens bästa.

Samtidigt är vi samlingspartiet som kan samverka och samtala med alla. Nu har vi äntligen ett gott politiskt samarbetsklimat, det ska vi värna om.

Vi ber om ditt förtroende att fortsätta ta ansvar för Skara.

Ylva Pettersson, Kommunalråd i Skara (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan