Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Insändare
(S) Är årets vallöften allvarligt menade?

Insändarskribenten minns ett löfte som gavs inför valet 2018 – men som ännu inte infriats och ställer frågan:

Är årets vallöften allvarligt menade?

Ylva Pettersson (M) svarar direkt.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skaras pensionärer väntar fortfarande på att vallöftet om busskort ska infrias skriver insändarskribenten. Kommunalrådet svarar direkt.

Bild: Per Claesson

Annons

Nu är det många löften som förs fram inför valet. För fyra år sen lovade Ylva Pettersson (M) att Skaras pensionärer skulle få busskort om hon blev framgångsrik i valet! Skara pensionärer väntar fortfarande på att det löftet ska infrias! Det är viktigt att inte lova mer än man kan hålla. Är årets vallöften allvarligt menade?

Sune Johansson (S)

Annons

Ylva Pettersson (M) svarar direkt:

Annons

Kollektivtrafiken är en livsnerv för kommunen. Moderaterna står bakom ett förslag för att lösa stadstrafiken i Skara på ett ännu bättre sätt än den tidigare Mjuka linjen, vi har Kommunalförbundet med oss på att verka för bättre landsbygdstrafik och bättre direktförbindelser till Mariestad. I kommunen dubblerar vi också landsbygdsmiljonen vilket möjliggör flexiblare skolskjutsar. Sune Johansson (S) vet dock lika väl som vi att alla lösningar kräver samarbete. Moderaterna har alltid varit noga med att understryka att alla vallöften bygger på att vi får mandat för genomförande. Vi ville införa fria bussresor från 65 år 2018, tyvärr vann vi inte gehör för det i budgetförhandlingen. Sedan dess har det varit omöjligt att återvända till frågan eftersom Västtrafik låst möjligheten att upphandla nya seniorlösningar pga omställningen i zonindelning och biljettsystem. Moderaterna i Skara verkar nu för att seniorkorten ska lösas på samma sätt som ungdomskorten, genom en regional lösning som ger samma rätt till alla pensionärer i regionen att åka på fria seniorkort. Denna lösning ses av många kommuner i pågående dialog som den långsiktigt bästa.

Ylva Pettersson, kommunstyrelsens ordförande (M)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan