Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Debatt
Sverigedemokraterna: Fyra förlorade år?

Sverigedemokraterna har haft en vågarmästarroll i både kommunstyrelsen och kommunfullmäktige – men har inte alltid fått genomslag i sina hjärtefrågor.

Nu förutsätter partiet att det finns en större öppenhet kring samarbete i nästa mandatperiod. Det skriver partiets gruppledare Ove Berlin i en debattartikel.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Bild: Sandra Skeppar, Josefine Hektor

Annons

Under den här mandatperioden har Sverigedemokraterna haft sju mandat i kommunfullmäktige. Vi har haft rollen som vågmästare både i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen, även i de nämnder där vi är representerade. Men då vi inte ingått i ”styret” så har vi inte alltid kunnat få genomslag i våra hjärtefrågor.

Kan man se detta som fyra förlorade år?

Ja det kan man göra. Om nu något av blocken i början av mandatperioden hade tagit kontakt med oss för ett samarbete, så hade det funnits en tydlig majoritet för att styra Skara kommun. Tänk vad vi hade kunnat få mycket gjort och vi är övertygade att vi hade haft ett bättre Skara på flera sätt.

Annons

Annons

Sverigedemokraterna har i vår roll som vågmästare under denna mandatperiod haft ambitionen att inte skapa meningslös oreda utan alltid försökt medverka till samförstånd och att viktiga beslut kommer till stånd. De gånger vi inte kunnat ställa oss bakom den förda politiken så har vi avstått från att rösta eller helt enkelt stött det socialistiska blocket.

För oss Sverigedemokrater har det varit en lärorik tid. Vi förväntar oss att de partier som inte velat samtala med oss tänkt om. Nästkommande mandatperiod förutsätter vi en större öppenhet för samarbete med oss. Vi är beredda att prata med alla.

Tänk vad vi hade kunnat få mycket gjort och vi är övertygade att vi hade haft ett bättre Skara på flera sätt.

Sverigedemokraterna står fritt från såväl socialismens som liberalismens ekonomiska teorier och kan därför inta ett pragmatiskt och verklighetsanpassat förhållningssätt i ekonomiska frågor. Förutsatt att det kan gagna Skara och dess medborgare är vi öppna för samtal, diskussioner och samarbeten med alla andra partier.

För Sverigedemokraterna i Skara

Ove Berlin (SD) Gruppledare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan