Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Utspelet: Hon vill se fler vårdcentraler – bland annat i Skara

Gunilla Druve Jansson (C) var med och fattade beslutet som gjorde att Närhälsans vårdcentral lades ner i Skara. Nu hoppas hon att fler vårdgivare vill etablera sig i Skaraborg – och gärna i Skara.

– När människor får välja vårdgivare är man mer nöjd med sin vård, säger Gunilla Druve Jansson (C), omsorgsnämndens ordförande i Skara, tillika ordförande i Västra Götalandsregionens Östra hälso- och sjukvårdsnämnd.

Text: 

Hon var med och fattade beslutet som ledde till att Närhälsans vårdcentral stängde i Skara. Nu vill Gunilla Druve Jansson (C) gärna se att fler vårdgivare etablerar sig i Skaraborg – och Skara.

Bild: Ida Sundén

Annons

2016 stängde Skara vårdcentral, som drevs av Närhälsan och Västra Götalandsregionen, efter att primärvårdsstyrelsen beslutat att lägga ner fem vårdcentraler i regionen. Nedläggningen motiverades av ekonomiska svårigheter och bemanningsproblem, men från regionens sida hoppades man inledningsvis hitta en ny aktör som kunde överta Närhälsans 10 600 listade patienter. Det blev Bräcke Diakoni som tog över och startade vårdcentralen Malmen.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan