Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Insändare
Till Skaras politiska partier: ”Allt går inte att betala med smicker”

Under innevarande mandatperiod har Skara kommun behandlat Axvalls IF mycket märkligt, skriver två av föreningen före detta ordföranden i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur ställer sig de olika partierna sig till orten Axvall och Axvalls IF:s verksamhet i kommande mandatperiod och ett framtida perspektiv? undrar tidigare ordförande Stig Larsson och Hans Larsson.

Bild: Stefan Albertsson

Annons

Kommunen ändrade villkoren vilket innebar en bidragsminskning på 114 000 kronor per år. Samtidigt investerade man över miljonen på anläggningen i Ardala och tiotals miljoner i Skara. När föreningen ställde frågan till ordföranden i Kultur och Fritid vad som låg bakom beslutet om en så stor sänkning så blev svaret att beslutet ligger fast och någon annan förklaring fick man inte. Att bemöda sig att komma ut till Axvall och lämna en förklaring var inte aktuellt. Till saken hör att idrottsplatsen i Axvall sköts till stora delar av ideella krafter medans andra fotbollsanläggningar i kommunen sköts av kommunalt anställd personal.

Annons

Annons

Till detta kommer pandemin som blev förödande för Axvalls IF där intäkter för cuper och annan verksamhet försvann spårlöst.

Föreningen tar sitt samhällsansvar, utöver idrottsplatsen som ger barn och ungdomar möjligheter att spela fotboll och utöva andra aktiviteter så görs mycket annat för orten. Bland annat har Valleskolan en fotbollsplan med målburar och bollar som bär Axvalls IF:s signum. Vidare så ordnas med adventsgran vid Husaren och efterföljande grandans. Snöskottning på Vingsjön för uppskattad skridskoåkning är en annan sak som föreningen utför.

Hur värdesätts detta av kommunen är en fråga man kan ställa sig, allt går inte att betala med smicker.

Föreningens anläggning i Axvall har krävt stora investeringar de senaste åren, helrenovering av klubblokal, automatbevattning, nybyggnad av dusch- och toalettutrymmen, bara för att nämna några. Ytterligare kostsamma investeringar krävs för att anläggningen inte skall förfalla. Genom ideellt arbete på allas händer så har ekonomin klarat sig någorlunda men tids nog når man en smärtgräns.

Nu till frågan: Hur ställer sig de olika partierna sig till orten Axvall och Axvalls IF:s verksamhet i kommande mandatperiod och ett framtida perspektiv?

Inför valet är det många Axvallsbor som är intresserade av vad partierna står för i denna fråga. Vi vill ha en rättvis fördelning av skattebetalarnas pengar. Axvalls IF har under den gångna perioden erhållit utmärkelser, bland annat ”Årets ungdomsförening i Västergötland” så något har ju gjorts rätt.

Stig Larsson, före detta ordförande
Hans Larsson, före detta ordförande

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan