Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Insändare
(S): Tryggheten en förutsättning för personlig frihet

I vårt gemensamma välfärdssamhälle måste vi satsa de resurser som krävs för att skapa stabila trygghetssystem som ger, men också kräver ansvarstagande av våra medborgare: ”åt var och en efter behov, av var och en efter förmåga”, skriver Socialdemokraterna i Skara i en insändare.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Vi socialdemokrater fokuserar på barns rätt till god utbildning i en trygg skola, en skola som låter hela skolpengen gå till elever och bemanning, inte till vinstutdelning i stora skolkoncerner, skriver Socialdemokraterna i Skara i en insändare.

Bild: Ida Sundén

Annons

Vi socialdemokrater menar att en människa som har en stabil grund att stå på, i form av samhällets trygghetssystem, är den som har frihet på riktigt! Motsatsen blir då självklart att svaga trygghetssystem som utlämnar människor till sig själva i utsatta situationer, skapar rädda och otrygga medborgare som inte vågar ta ut svängarna. Minst frihet har alltid de sämst ställda grupperna i samhället. För oss kommer tryggheten före friheten och det gemensamma samhällsbygget före individens rätt att välja.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan