Annons

Annons

Annons

Skara

Debatt: Seniorerna frågar – regionpolitikerna svarar

Den 24 augusti blir det äldredebatt på Skara konsthotell. Det är SPF Seniorerna Skaraborg har bjudit in till debatten. Samtliga partier med regionpolitiker från Skaraborg har tackat ja och ställer upp med sina toppnamn.

Den 24 augusti blir det äldre debatt på Skara konsthotell med Per Gustafsson, journalist, Skara, i rollen som moderator.. Foto: Privat

Bild: Ida Sundén

Annons

Utgångspunkt i utfrågningen den 24 augusti ligger i krav på ett samhälle med plats för alla och som tar hänsyn till äldre personers förmågor och begränsningar. Något som formuleras som begäran till trygg och säker vård – i rättan tid. Men även en livsmiljö som ger möjlighet till självständigt liv.

Per Gustafsson, journalist, Skara, kommer att agera moderator under debatten.

Annons

Fokus under debatten kommer att ligga på frågor som rör exempelvis vårdprioriteringar, vårdköer, väntetider samt antal vårdplatser. Andra fårgor som har betydelse för äldre i den skaraborgska delen av regionen och som kommer att lyftas rör Västtrafik och seniorkorten och tillgång till kulturutbud.

Annons

Fakta

SPF Seniorerna

SPF Seniorerna är en ideell, partipolitiskt obunden organisation. SPF har till uppgift att ta tillvara de äldres intressen på riksplan, regionalt och lokalt.

I Skaraborg finns 25 föreningar och dessa har tillsammans 9 000 medlemmar.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan