Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Insändare
Vad försöker Centern att undanhålla?

Nyligen damp Centerpartiets valmaterial ned i brevlådan. Bestående av ett riksprogram, och ett från Skara kommuns lokala centerpartister. Det mesta är sedan tidigare kända ståndpunkter. Det intressanta är vad man inte tar upp. Partiet talar i sitt lokala program bland annat om att de vill ” göra det enklare att bygga och bo på landsbygden ”. Det låter ju fint – men är en till intet förpliktande floskel, skriver signaturen I valet och kvalet.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Ida Sundén

Annons

Inte med ett ord berör man priserna på bensin och diesel. Som på grund av reduktionsplikten (inblandning av biodrivmedel) nått oanade höjder. Hur skall vanligt folk ha råd att bo och verka på landet kan man undra? – Inte med ett ord berör partiet heller de skenande elpriserna.

Vilka riskerar att sätta vanligt folk ekonomiskt rejält på `pottkanten`. En svår situation som Centern på riksnivå tillsammans med (S),(Mp) och (V) i högsta grad bidragit till att skapa.

Annons

Annons

Några tankar om den framtida skattesatsen och de kommunala avgifterna står inte heller att finna.

Inte heller finns en stavelse om tänkta samarbetspartners efter valet på lokal nivå. Kommer Centern att hålla sig till alliansen. Eller kommer man att följa partiledaren Annie Lööf exempel på riksnivå, och kliva över till den rödgröna sidan också lokalt ? – Sådant måste fram nu. Och får inte komma som en överraskning efter valet.

I valet och kvalet

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan