Annons

Annons

Annons

Skövde

Efter ovädret – nu börjar tågen rulla igen

Tågtrafiken har stått stilla mellan Skövde och Töreboda efter torsdagens oväder. Men tidigt på måndagsmorgonen började den rulla igen – tidigare än beräknat.

Text

Nu kan, bland annat, Västtågen börja köra sträckan mellan Skövde och Töreboda igen.

Bild: Peter Svärd

Annons

”Enligt den tidigare prognosen skulle trafiken kommit i gång först under tisdagsdygnet. Men eftersom arbetet att röja efter stormen har gått så pass bra är den nya prognosen måndag 8 augusti klockan 03.00”, skriver Trafikverket på sin hemsida, vilket Skaraborgs allehanda var först med att rapportera om.

Annons

Annons

Ett spår ska vara öppet fram till onsdag innan de övriga två spåren åter kan tas i bruk.

”Innan vi kan öppna alla spår kommer tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg att vara fortsatt påverkad. Eftersom kapaciteten på banan är begränsad jämfört med normalt, finns fortfarande risk för inställda tåg och förseningar. Kontakta ditt tågbolag för att få information om just din resa”, skriver Trafikverket.

– Men på en sträcka är det hastigheten sänkt till 70 kilometer i timmen för att skydda dem som arbetar intill, säger Trafikverkets pressinformatör Emanuel Alvarez till TT.

Detta gör att det på sträckan Göteborg–Stockholm samt för lokal trafik finns förseningar på omkring 15–20 minuter, skriver TT.

Efter ovädret tvingades tåg på sträckan Göteborg–Stockholm köra via Nässjö och Jönköping, vilket bland annat påverkade tågtrafiken mellan Nässjö och Göteborg via Falköping samt sträckan Skövde–Nässjö.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan