Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Porträtt: Berg värdesätter progression och åkrar

Bättre kommunikationer, utveckling och tillväxt samt försvara befintlig åkermark – för Lars Berg finns det knappast något som är viktigare. Han är Centerpartiets främsta namn på kommunlistan och han vill se fler klara av grundskolan.

– Det är för sent att börja med resurser på gymnasiet. Vi behöver se till att vi fokuserar på tidiga insatser, redan i unga åldrar, anser han.

Text

Lars Berg (C) är född på Gotland, men har även bott i Stockholm. 1997 bosatte han sig i Skara och sedan dess har han inte velat lämna. Men det lilla gutefåret av lera, som han har två exemplar av, har fått följa med på färden och representerar hans bakgrund. Gutefår har nämligen funnits på Gotland sedan de första invånarna kom dit. Det är en av de två inhemska fårraser på ön som härstammar från det gotländska utegångsfåret.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Alla människors lika värde har alltid legat nära Lars Bergs hjärta och i skolkorridorerna diskuterade han flitigt politik med sina klasskompisar. När han fyllde 14 kände han att det var dags att låta det få mer plats i hans liv och gå med i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF). Även uppväxten på en mindre gård på mellersta Gotland spelade in i hans val.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan