Annons

Annons

Annons

Orientering

Sara Hagström EM-fyra i Estland – var 39 sekunder från bronsmedalj

Hon ville så gärna ha medalj.

Nu blev det istället en lite retlig fjärdeplats för Falköpingstjejen Sara Hagström i långdistansloppet vid EM i Estland.

Text

Falköpingstjejen Sara Hagström slutade fyra i torsdagens långdistanslopp vid EM i Estland. Foto: Adam Ihse / TT

Annons

Som bekant sprang Sara Hagström mycket förtroendeingivande i samband med att hon vann O-Ringen i Uppsala den gångna veckan. Hon åkte direkt därefter till EM i Estland, men efter bara någon dag där så blev hon förkyld och tvingades stå över onsdagens kval till medeldistansen.

Som tur var så återhämtade Sara sig snabbt och stod på startlinjen under torsdagen, då det var dags för långdistans. Och hon gjorde ett verkligt topplopp.

Annons

Annons

För ovanlighetens skull blev det inte svensk seger i damklassen. Nej, det var istället finskan Venla Harju som drog det längst strået. Den svenska världsstjärnan Tove Alexandersson kom tvåa, medan det blev finskt också på tredje plats, detta genom Marika Teini.

Läs också: Inte ens sömnproblem kunde stoppa Sara i O-Ringen – ”Det här värdesätter jag högt”

Bakom Alexandersson blev det en mycket stark svensk laginsats, där Sara Hagström tog fjärdeplatsen närmast följd av Lina Strand och Johanna Öberg. För Hagström fattades 39 sekunder till bronset.

– Jag var förvånad när jag låg först när jag kom i mål. Venla (Harju) var ju kapp mig vid sexan. Jag tänkte att nu måste jag dra ifrån. Så kom jag ifatt Andrine (Benjaminsen) och fick lite hopp igen men då småmissade jag lite vilket straffade sig. Jag ville ju så gärna ha den där individuella medaljen, säger Hagström till svenskorientering.se.

På långsträckan tappade Hagström runt fem minuter på sitt vägval till vänster.

– Jag bestämde mig att om det var hyfsat fin i skogen skulle jag köra rätt på, vilket jag tyckte var vänster där. Jag tänkte att det skulle vara ett spår på det vägvalet. Så kom jag ut och så är det bara djungel. Jag drog också helt fel över ett hygge när jag passade kartan fel. Jag fick simma genom grönt och tänkte på de andra som sprang runt, berättar fyran Hagström för svenskorientering.se.

Annons

Resultat

EM i orientering, Estland

Damer, långdistans: 1. Venla Harju, Finland 89,52, 2. Tove Alexandersson, Sverige +0,17, 3. Marika Teini, Finland +0,52, 4. Sara Hagström, Sverige +1,31.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan