Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Replik på Ungsvenskarnas och Albin Gilbertssons insändare

Ungsvenskarna svarade på vår insändare där vi frågade oss vad SD egentligen vill, och man blir inte förvånad över att läsa att även Ungsvenskarna nu stärker det vi skriver i vår insändare.

Det finns enbart ett enda konkret förslag i svaret vi fick, vilket var att ”vi måste slopa den så kallade straffrabatten för kriminella som begår flera brott”. I övrigt är det bara floskler och smutskastning som vanligt när det gäller SD och Ungsvenskarna, skriver SSU:s ordförande i Skaraborg i en replik till Ungsvenskarna.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Socialdemokratin har till stor del byggt upp det svenska samhälle vi ser ida, skriver Elin Hjärtqvist, Ordförande SSU Skaraborg, i en replik till Albert Gilbertsson, Ungsvenskarna.

Bild: Börje Andersson

Annons

Föga förvånande lyfter Gilbersson invandringspolitiken och kallar den för ”ansvarslös”. Problemet med SD och ungsvenskarnas politik är att deras enda lösning på invandringen i Sverige är att ingen ska komma hit. De vill också att så många som möjligt som redan är här ska lämna landet. De ser detta som den enda lösningen och tror inte på integration. Hade de gjort det så hade de haft någon som helst politik för detta, men så är inte fallet. För att få en fungerande migrationspolitik måste vi först och främst ha en fungerande integrationspolitik.

LÄS MER: ”Regeringens kriminalpolitik är förlegad och snudd på verkningslös”

Annons

Annons

LÄS MER: Vad vill SD egentligen?

Och ska vi ha en fungerande integration i Sverige måste vi öka stödet till kommunerna för bra utbildning och socialt stöd för nyanlända barn och ungdomar, alla kommuner ska bidra i mottagandet och för snabb etablering, korta vägen till jobb genom språk, utbildning och bostad. Detta är bara några av de saker behöver genomföras.

Socialdemokratin har till stor del byggt upp det svenska samhälle vi ser idag. Det är tack vare socialdemokratin som vi bland annat har fri skolgång för alla barn och unga, fri sjukvård, föräldrapenning. Listan kan göras lång. Vi tror på ett starkt välfärdssamhälle, något som våra politiska motståndare inte gör. När vi haft en högerstyrd regering har de arbetat aktivt för att sälja ut och montera ner det välfärdssamhälle vi vill se och tror på. Och åtta år i regering som kantats av misstroendeomröstningar, brutna överenskommelser och praxis har hindrat en socialdemokratisk regering att bygga upp det som högerregeringar på kort tid rivit ner.

Annons

För att komma till bukt med ungdomskriminaliteten är det viktigt med tidiga insatser, där är vi överens. Men om Ungsvenskarna på allvar menar att vårt enda svar på den frågan är att bekämpa friskolorna, så har de varken lyssnat på debatter eller hört något av alla de budskap SSU och Socialdemokraterna framfört de senaste 10 åren. Vi har sedan långt tillbaka tryckt på vikten av en meningsfull fritid. Vi måste ha en skola som eleverna känner sig trygga att gå till, vi måste ha en ungdomsverksamhet i form av idrottsverksamheter och ungdomsgårdar som ger unga en meningsfull fritid och vi måste se till att alla unga i landet har råd att delta på den verksamhet man vill delta på.

Elin Hjärtqvist, Ordförande SSU Skaraborg

Annons

Annons

Till toppen av sidan