Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
SD: Förstärk kontantförsörjningen nationellt

Den sjunkande kontanthanteringen gör att allt färre kontanter finns i omlopp i Sverige. Flera grupper i samhället riskerar att drabbas av detta, inte minst den äldre generationen. Det är också viktigt för Sveriges beredskap att ha ett betalningssystem som vilar på en stabil grund av kontanter. Sverigedemokraterna vill därför se en kontantplikt för livsnödvändig konsumtion som livsmedelsaffärer, apotek och bensinmackar.

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Josef Fransson (SD), riksdagsman, och Jimmie Åkesson (SD), partiledare, ser ett behov av kontantplikt för livsnödvändig konsumtion.

Bild: Bildbyrån

Annons

Sverige ligger i framkant när det kommer till smidiga digitala lösningar, och det är en utveckling som vi bejakar. Den utvecklingen får däremot inte ske på bekostnad av något annat. Skyltar med ”endast kortbetalning” blir allt vanligare runt om i landet och ibland kan man inte betala med kontanter över huvud taget. Vi menar att detta riskerar att exkludera en betydande del av samhällets invånare. Till de mest sårbara grupperna som använder kontanter i högre utsträckning hör äldre och människor med funktionsvariationer.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan