Annons

Annons

Annons

Annons

Debatt
Grön omställning skapar tusentals nya jobb i Skaraborg

Vi vet att vårt beroende av fossila bränslen behöver minskas kraftigt. När vi ställer om vår industri och vår energiproduktion skapar vi nya jobb i hela landet och sänker klimatutsläppen. Det är avgörande att vi har en regering som fortsätter att prioritera en grön omställning. För det är när vi tar på oss ledartröjan som svenska företag fortsätter att satsa och det skapar tusentals nya jobb bara i Skaraborg, skriver Socialdemokraterna i en debattartikel.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Socialdemokraterna är glada över nyheten om Volvos nya satsning och de tusentals nya jobben i Skaraborg som satsningen innebär.

Bild: Annelie Hüllert Storm

Annons

Just nu pågår en global klimatkapplöpning där företag tävlar om att ta fram nya tekniker och produkter som ersätter det fossila. Vi ska se till att de nya jobben som klimatomställningen skapar hamnar i Sverige. Det är länderna i framkant av omställningen som kommer att se högst tillväxt och flest jobb, inte de som fortsätter att vara beroende av fossila bränslen. Socialdemokraternas satsningar har möjliggjort en grön industriell revolution och det är med stor glädje som vi tar emot nyheten om att Volvo väljer att bygga en ny batterifabrik i Mariestad.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan