Annons

Annons

Annons

Annons

Skara - Valet 2022

Porträtt: Johansson siktar på att bryta klassklyftor och försvåra för bilar istället för cyklar

Martin Johansson är miljöstrategen vars hjärta bankar för solidaritet, gemensamma visioner i politiken samt en grön omställning med bilpooler och solceller. Han är Vänsterpartiets första kandidat på kommunlistan, vill se fler satsningar för att utrota barnfattigdom och arbetar för hållbara arbetsmiljöer.

Att ha ett större perspektiv än att bara se till sig själv är viktigt för Martin Johansson (V). Det är den främsta anledningen till att han är politiker. Jordgloben i vardagsrummet – som även fungerar som en lampa – påminner honom om att han är en del av något större och symboliserar också värdet av mångkultur. ”Vi blir ett väldigt inskränkt och fattigt land om vi inte tar del av den kunskap som finns ute i världen”, konstaterar han.

Bild: Julia Kråklind

Annons

Under Martin Johanssons högstadietid inspirerades han av sin två år äldre syster, som var med i elevrådet och hade möjlighet att göra en skillnad för de andra eleverna. Han kände att han ville gå i hennes fotspår och göra något som inte bara gynnade honom. När han så småningom blivit en av de äldsta på skolan samlade de in pengar till Eritrea, genom konceptet Operation dagsverke och ”Elever hjälper elever”, och då upplevde han att han hittat sitt kall i livet.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan