Annons

Annons

Annons

Annons

Biskopsgården/ Lilla Hindsbo

Käpphästen i fokus – trenden intar museet

Trenden med käpphästar har vuxit de senaste åren och har letat sig in på Veterinärmuseet i Skara. I början av augusti kommer barn både kunna tillverka egna exemplar och sedan tävla om en fin rosett och en glass.

Käpphästverkstad med efterföljande "Gran Prix 2022" står på Veterinärmuseets kalendet i börjar av augusti.

Bild: Ebba Pettersson, Pressfoto

Annons

Käpphästen har anor från medeltiden och snidades ursprungligen i trä. Under 1900-talet minskade den i popularitet när leksaksbilar blev en populär miniatyr av de bilar som ersatt hästen som människans vanligaste fortskaffningsmedel.

Nu har käpphästen återigen blivit trendig och i början av augusti kommer sommarlovslediga barn på Veterinärmuseet i Skara, ha möjlighet att både tillverka och sen även tävla med sina kreationer.

Annons

Annons

Den 2 och den 4 augusti bjuds barn mellan 6-12 år in för att ge hästhuvuden i trä ett personligt utseende med spännande färger och kanske mönster och en man i garn.

Efter ”käpphästverkstaden” ska hästarna naturligtvis testas i en liten hinderbana.

Den 7 augusti, blir det en ”riktig tävling” i Veterinärmuseet Grand Prix 2022. Barn i låg- och mellanstadieåldern kan nu använda sin tillverkade eller köpta käpphäst. Och den som inte har en egen käpphäst kan naturligtvis låna en.

Alla deltagare bjuds på saft och glass och naturligtvis en riktig prisrosett.

De som plockat upp käpphästtrenden och vill hålla den vid liv är, förutom Veterinärmuseet är Västergötlands museum och Medborgarskolan.

Annons

Annons

Till toppen av sidan