Annons

Annons

Annons

Brott & straff

Kvinna avförs från utredningen av misstänkta giftmordet i Skövde

En kvinna som varit skäligen misstänkt för mord på en 64-årig Skövdebo avförs nu från utredningen, meddelar överåklagare Mikael Björk.

Text

Bild: Christian Larsen, Arkivbild

Annons

Fallet rör 64-årige Stefan som av anhöriga och experter misstänks blivit förgiftad 2018.

Polisen lade först ner förundersökningen då den rättsmedicinska undersökningen hade fastslagit att dödsorsaken var sjukdom. Men förundersökningen öppnades på nytt 2020 efter att mannens efterlevande begärt överprövning.

Nu avförs en kvinna som varit skäligen misstänkt för mord från utredningen.

Annons

– Vi har förhört den misstänkta kvinnan, som nekar till brott. Det saknas konkret stödbevisning vilket gör att det inte går att bevisa att personen har gjort sig skyldig till brott. Kvinnan är därmed avförd från utredningen. Det finns ingen person i utredningen som är misstänkt, säger överåklagare Mikael Björk, som lett förundersökningen, i ett pressmeddelande.

Annons

”Eftersom mord inte preskriberas och det inte finns en misstänkt gärningsperson lämnar nu överåklagare Mikael Björk tillbaka ledningen av förundersökningen till Polismyndigheten”, skriver Åklagarmyndigheten vidare i pressmeddelandet.

LÄS MER: Nya uppgifter i mordutredning: Skövdebo blev förgiftad

Så sent som i april kom nya uppgifter från Svenska Dagbladet som pekade på att tester av Stefans blod gett utslag på ett gift som är besläktat med arsenik och som skulle kunna förklara symptomen han hade när han togs in på sjukhuset i Skövde.

– Det som har delgetts oss av reportern Frida Svensson är att experter har kunnat slå fast att han avled av en förgiftning, sade advokaten Linus Gardell, som företräder Stefans närmast anhöriga, till Skövde Nyheter då.

Texten kan komma att uppdateras.

LÄS MER: Advokaten efter nya uppgifterna: ”Finns en stor sorg”

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan