Annons

Annons

Annons

Axvall

Efter anhörigas IVO-anmälan - kommun och vårdcentral kritiseras

Efter att en brukare på Vallehemmet dog sommaren 2020 i samband med att covid-19 snabbt spred sig på äldreboendet inkom en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO). Klagomålet gällde brukarens omvårdnad och dokumentation på Vallehemmet, men också det beslut om vård i livets slutskede som togs av vårdcentralen Vilan. Nu riktar IVO kritik mot båda instanserna efter att ärendet granskats.

– Det är oerhört beklagligt att vi inte kunde leva upp till kvalitetskraven som förväntas av oss då under sommaren 2020, säger omsorgschefen Pernilla Magnusson.

Situationen på Vallehemmet i Axvall var mycket svår under en period sommaren 2020 då covid-19 snabbt spred sig på boendet, både bland brukare och personal. Nu har Skara kommun och vårdcentralen Vilan fått ta emot ytterligare kritik av IVO efter att ett individuellt ärende granskats.

Bild: Ida Sundén

Annons

Situationen på Vallehemmet sommaren 2020 har tidigare kritiserats av IVO. I en granskning som redovisades i mars 2021 hittades en rad brister kopplat till bemanningen under den period då covid-19 snabbt spred sig på boendet och många bland personalen också insjuknade. Bland annat fastslog IVO att äldre med covid-19 dog ensamma på sina rum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan