Annons

Annons

Annons

Skaraberg

DAVA Foods i Skara fasar ut de sista burhönsen

2021 lanserade Skarabaserade Dava Foods, med varumärket Lantägg, Sveriges första klimatcertifierade ägg som en del i omställningen mot en 100 procent hållbar äggproduktion. Nu fasar man också nu ut den sista producenterna av ägg från burhöns och erbjuder från och med juli endast KRAV-ägg och ägg från frigående höns, skriver de i ett pressmeddelande.

Bild: Ida Sundén

Annons

– I linje med vår hållbarhetsstrategi fasar vi nu ut de sista burhönsen vilket inte minst syftar till att sända en viktig signal till branschen att följa vårt initiativ och arbeta mer medvetet framåt, säger Kjell Dalin, Marknad och Försäljningschef, DAVA Foods Sverige.

Som ett av de största äggpackerierna i Sverige har DAVA Foods både ansvaret och inflytandet att påverka producenterna till den djurhållning som är bäst, menar de.

Annons

Annons

Dava Foods är ett av Sveriges största äggpackeri.

Bild: Ida Sundén

– Det är ingen lätt fråga och vi värnar förstås om alla våra producenter. Därför har processen att fasa ut burhöns varit både lång och eftertänksam. Samtidigt är det en djuretisk fråga och vi vet idag att frigående höns mår bäst. Så i slutänden var beslutet inte svårt. Nu blickar vi framåt och genomför flera åtgärder för att nå 100 procent hållbar äggproduktion. Vårt klimatcertifierade ägg är ett bra exempel, men vi har många pågående projekt inom vår hållbarhetsstrategi, säger Kjell Dallin i pressmeddelandet.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan