– I linje med vår hållbarhetsstrategi fasar vi nu ut de sista burhönsen vilket inte minst syftar till att sända en viktig signal till branschen att följa vårt initiativ och arbeta mer medvetet framåt, säger Kjell Dalin, Marknad och Försäljningschef, DAVA Foods Sverige.
Som ett av de största äggpackerierna i Sverige har DAVA Foods både ansvaret och inflytandet att påverka producenterna till den djurhållning som är bäst, menar de.
Annons
Annons

Dava Foods är ett av Sveriges största äggpackeri.
Bild: Ida Sundén
– Det är ingen lätt fråga och vi värnar förstås om alla våra producenter. Därför har processen att fasa ut burhöns varit både lång och eftertänksam. Samtidigt är det en djuretisk fråga och vi vet idag att frigående höns mår bäst. Så i slutänden var beslutet inte svårt. Nu blickar vi framåt och genomför flera åtgärder för att nå 100 procent hållbar äggproduktion. Vårt klimatcertifierade ägg är ett bra exempel, men vi har många pågående projekt inom vår hållbarhetsstrategi, säger Kjell Dallin i pressmeddelandet.