Annons

Annons

Annons

Annons

Insändare
Knivdådet i Almedalen: ”Demokratin är hotad”

Inte ett liv till skall spillas för man står upp för demokrati och inte en yrkesgrupp till skall behöva sluta pga hot och hat, skriver företrädare för Kommunalförbundet Skaraborg.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Lisa Bring, Per Claesson

Annons

Det hemska som hände i Almedalen, där en kvinna blev knivhuggen så att hennes liv inte gick att rädda, mitt i demokratins hjärta, är hemskt och oförklarligt.

Sverige har varit ett mycket öppet land där höga politiker, tjänstemän och journalister har kunnat röra sig fritt på gator, torg och köpcentrum mm utan säkerhetsskydd. Sverige håller på att gå sönder. I våras eldade man polisbilar och kastade sten i rena upplopp. Hot och hat sprids med en enorm hastighet på sociala medier. Ren och skär mobbing pågår där man öppet skändar och förnedrar. Yrkesgrupper såsom socialsekreterare, poliser, journalister och politiker väljer att lämna sina yrkesval nu när hot och hat ökar. 

Annons

Annons

Sveriges demokrati är utmanad av mörka krafter och av naiva personer som inte klarar av att sätta sitt egna agerande i ett sammanhang. Det är skillnad att bli granskad av journalister som är offentliga och har en ansvarig utgivare än av en person som agerar anonymt eller i affekt och tror sig göra en insats för demokratin och triggas av att flytta gränsen.

Sverige är inne på en farlig väg om man skall behålla demokratin. Våra tankar går till den mördade kvinnan och hennes anhöriga på Almedalen. Och vårt upprop: Inte ett liv till skall spillas för man står upp för demokrati och inte en yrkesgrupp till skall behöva sluta pga hot och hat.

Vi har alla samma skyldigheter och rättigheter att värna om demokratin.

Skaraborg kommunalförbunds president

Katarina Jonsson ordförande M

Jonas Sundström vice (S)

Anna-Karin Skatt 1 vice (S)

Johan Abrahamsson 2 vice ( M)

Annons

Annons

Till toppen av sidan