Annons

Annons

Annons

Skara

Malin och Sara - nya chefer i Skara kommun

Nu är det klart vilka som får tjänsterna som tillväxtchef och digitaliseringschef i kommunen. Rekryteringen har skett internt eftersom kompetensen bedömdes kunna gå att hitta i kommunledningsförvaltningen. Det blir nuvarande tf planchef Malin Tell och digitaliseringsstrategen Sara Salegård som tar de nya rollerna. Det skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Malin Tell och Sara Salegård. Foto: Skara kommun

Annons

Under året har det skett en del förändringar i organisationen på kommunledningsförvaltningen. En av åtgärderna är att skapa en sammanhållen tillväxtenhet. Det andra att skapa en digitaliseringsenhet som kommunen menar med all säkerhet kommer att växa i takt med digitaliseringen i samhället.

Nu är det alltså klart att Sara Salegård blir Skara kommuns digitaliseringschef och kommer leda den nya enheten digitalisering och utveckling. Hon tillträder sin tjänst den 1 augusti.

Annons

Annons

– Jag är glad för det förtroende jag fått och ser fram emot att tillsammans med kommunens verksamheter fortsätta att utveckla de digitala arbetssätten i kommunen för att förenkla för invånare och medarbetare. Det känns väldigt roligt att Skara kommun väljer att satsa mer på verksamhetsutveckling med stöd av digitalisering, säger Sara Salegård i pressmeddelandet.

Ett nytt uppdrag från politiken är att ta fram en tillväxtstrategi som ska samla och ta ut riktningen för de insatser som görs idag och kommer att ske framåt i kommunen. Den som ska göra det blir Malin Tell i sin nya roll som tillväxtchef.

Malin Tell har en mångårig erfarenhet från olika utvecklingsroller i Skara kommun. De senaste året har hon också varit tillförordnad planchef med övergripande ansvar för arbetet med översiktsplanen. Det är ett mycket omfattande arbete där tillväxt utgör en bärande del.

– Skara med sitt fantastiska geografiska läge mitt i Skaraborg och med alla sina olika styrkor har stor potential att växa. Det känns riktigt kul och stimulerande att få vara med och leda arbetet med fokus på tillväxt i Skara och Skaraborg och arbeta för att få fler människor att vilja flytta till Skara och driva företag här, säger Malin Tell i pressmeddelandet.

Hon tillträder tjänsten den 1 september. Därefter återstår rekryteringen av en utvecklingsledare och den rekryteringen sker externt.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan