Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Kulturvandring för både små och stora

Från och med måndag den 4 juli kan de som vill delta i en kulturvandring i Skara med Bokäventyrets ciceron Birger Uggla i spetsen.

Annons

Under vandringen får man hjälpa Birger Uggla att lösa 10 klurigheter och samtidigt lära sig mer om Skaras kulturskatter. Birger Ugglas kulturvandring är anpassad för barn i åldrarna 5-10 år. Men även vuxna kan hitta intressant information om varje plats.

Vandringen går från Krönikebrunnen ner till Kråks herrgård, eller i den ordning som passar barnen bäst.

Annons

Längs vägen får deltagarna se och höra om några av stadens spännande byggnader och platser. Vid varje kulturplats finns en skylt med en Qr-kod som leder till en fråga. För den som hellre vill vara analog finns en barnfolder med frågor att hämta på Bokäventyret eller på Skaras bibliotek. Alla barn som svarat rätt på alla 10 frågor kan hämta en liten gåva på Bokäventyret eller på Skara bibliotek (gäller barn upp till 10 år och under Bokäventyrets och bibliotekets öppettider).

Annons

I nuläget finns den digitala versionen på svenska, engelska, somaliska och arabiska.

Kulturvandringen är ett samarbete mellan Skara kommun, Skara stift, Skara gille, Skara skolscen, Veterinärmuseet och Västergötlands museum.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan