Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

KLART: Micael Worbin blir ny hotellchef för Skara Stadshotell i höst

Den 1 oktober börjar Micael Worbin som hotellchef för Skara Stadshotell.

− Det känns väldigt spännande och jag ser fram emot hösten, säger Micael i ett pressmeddelande.

Bild: Annelie Hüllert Storm, Sandra Skeppar, Josefine Hektor

Annons

Efter nästan två års renovering slog Skara Stadshotell åter upp portarna i slutet på februari i år. Men i slutet på mars stod det klart att den hotellchef som anställts några månader innan slutat.

LÄS MER: Jula söker ny hotellchef till båda hotellen i Skara

Men till hösten finns en nu på plats.

−  Vi är väldigt glada att ha Micael med oss och är övertygade om att han kommer göra skillnad. Hans erfarenhet och positiva energi blir viktig för hotellets fortsatta utveckling, säger Mikaela Grundström, vd för Jula Hotell i pressmeddelandet.

Annons

Micael Worbin bor i Skövde tillsammans med sin fru men är uppvuxen i Tibro. Han har lång erfarenhet av hotellnäringen och kommer närmast från Next Skövde där han arbetat som evenemangsansvarig och projektlett SM-veckan Vinter som landar i Skövde i början på nästa år.

Annons

− Mitt första uppdrag inom hotellbranschen var på Billingehus, efter lumpen. Därefter jobbade jag på Hotell Tylösand i Halmstad i 15 år där jag blev hotellchef efter några år. Jag har även drivit eget hotell i Hjo och arbetat för en matgrossist där jag hade mycket kontakter med hotell- och restaurangbranschen, berättar Micael och fortsätter;

Micael Worbin kommer närmast från Next Skövde där han arbetat som evenemangsansvarig och projektlett SM-veckan Vinter som landar i Skövde i början på nästa år.

Bild: Annelie Hüllert Storm

− Det kändes omvälvande när jag först fick frågan om att bli hotellchef på Skara Stadshotell men nu är jag i fasen där jag bara vill sätta igång. Jag är vattenkammad och klar, skrattar han.

Efter den omfattande renovering som hotellet genomgått är det de mjukare värden som står på tur.

− Kulissen på Skara Stadshotell är fantastisk och där behöver vi i dagsläget inte göra mer, den fysiska produkten är klar. Nu behöver vi fokusera på de mjuka värdena och hur vi ska positionera oss för att locka gäster. Vi behöver ta ut riktningen, kartlägga vilka våra gäster är och deras förväntningar på oss och bestämma vad vi vill kommunicera, säger Micael Worbin.

Annons

Att vara med och utveckla en hotellkedja är också något som lockar med uppdraget. Och Jula Hotells vd Mikaela Grundström menar att den nya hotellchefen kommer kunna bidar med viktiga insikter.

Annons

Mikaela Grundström är vd för Jula Hotell.

Bild: Josefine Hektor

− Micael har en gedigen branscherfarenhet men vet också hur man utvecklar och etablerar hotell. Han kommer in med rätt kunskap och engagemang och jag ser fram emot att utveckla Skara Stadshotell tillsammans med honom. Micael kan även bidra med viktiga insikter i utvecklingen av Jula Hotell och det ser vi som en stor tillgång i vår fortsatta expansion, avslutar Mikaela.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan