Annons

Annons

Annons

Friidrott

Eric tog tre medaljer på Ullevi – och satte distriktsrekord

Världsungdomsspelen på Ullevi är en av årets största tävlingar för ungdomar.

Istrums friidrottare hävdade sig bra i konkurrensen.

Framför allt briljerade Eric Nilsson Struck som tog tre medaljer. Och passade på att slå distriktrekord.

Eric Nilsson Struck vann tre medaljer i Världsungdomsspelen på Ullevi.

Annons

Ullevi är en klassisk arena i friidrottsvägar, arenan har både varit värd för friidrotts-VM och -EM. Under förra helgen avgjordes Världsungdomsspelen på arenan.

Istrum var på plats med en liten, men konkurrenskraftig, trupp.

Den första som fick bekänna färg under fredagen var Eric Nilsson Struck i i P14-klassen, som hoppade längd. Eric fick det äntligen att lossna i tekniken som spökat i ett halvår. Han hoppade 6.02 vilket räckte till en tredjeplats.

Eric fortsatte tävla under lördagen där han sprang 80 meter och vann klassen på tiden 9.39.

Den sista grenen Eric tävlade i var 300 meter under söndagen och även där vann han på tiden 36.94 vilket är ett personbästa på nio tiondelar och nytt distriktsrekord.

Annons

Gustaf Ramsin slog sitt personbästa med tre sekunder på 800 meter.

Annons

Gustav Ramsin valde att åka och tävla i en gren denna helg i P14-klassen. Det gjorde han med den äran. Gustav ställde sig på startlinjen för att springa 800 meter och löpte i mål på tiden 2.21.90, vilket är ett personbästa med hela tre sekunder.

Jonathan Thorin gjorde bra resultat, även om det krånglade lite för honom under tävlingen

Jonathan Thorin, P14, var med och tävlade i stavhopp på lördagen. Jonathan tävlade under lite krångliga förhållanden, men gjorde det helt okej och hoppade 2.82. Under söndagen ställde Thorin upp i höjdhoppet där han hoppade stabila 1.55 trots en krånglande ansats. Jonathan avslutade dagen med kula där han stötte 9.64.

Tova Gustafsson vann sin B-final på 200 meter.

Istrums SK hade även med två tjejer i tävlingen. Tova Gustavsson var den älsta deltagaren i Istrumstruppen där hon ställde upp i F17-klassen. Tova sprang 100 meter på fina tiden 12.62. Hon avslutade med 200 meter på söndagen och där hon vann sin B-final på tiden 26.11, vilket är ett nytt säsongsbästa.

Annons

Naomi Ohron satte nytt klubbrekord i stavhopp.

Annons

Den yngsta i helgens trupp var Naomi Ohron i F13-klassen. Naomi öppnade med 60 meter på lördagen. Där blev det fina 8.68 och en andraplats i hennes försöksheat. Hon gick raskt vidare till stavhoppet där hon efter lite strul på de lägre höjderna fixade ett nytt personbästa och putsade sitt eget klubbrekord med en centimeter. Det nya klubbrekordet lyder 2.51. Dagen var inte slut där för Naomi. Hon fick även till ett nytt personbästa i längdhopp där hon hoppade 4.47. Hon avslutade sin helg på söndagen med ett 200-meterslopp där hon sprang på 29.33.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan