Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Bin, honung, surr och pollen

I sommar står bin, honung och alla pollinerande insekter i centrum på Veterinärmuseet och i Fornbyn vid Västergötlands museum.

Bild: Alexandra Örn

Annons

I tre programpunkter får besökarna lära sig om hur bin, men även alla övriga insekter, är nödvändiga för miljön och för oss människor.

Sammanlagt rör det sig om tre programpunkter och sex olika tillfällen som olika kryp fyller några timmar och det hela kommer att resultera i både nyttiga ting, godsaker och mer kunskap.

På Veterinärmuseet kommer deltagarna få göra en bivaxduk som både är bra för miljön och som är ett smart sätt att paketera matvaror, en ersättare till plast- eller aluminiumfolie helt enkelt. Vid samma tillfälle får deltagarna göra ett litet bi som sedan kan pryda blomkrukan eller balkonglådan.

Annons

Annons

Några dagar senare ställs Veterinärmuseet om till ett bageri då deltagarna får baka smarriga kakor med honung som grund, istället för socker.

Vid tre tillfällen kommer den nu i Fornbyn aktuella utomhusutställningen SURR! att visas speciellt för barn. Det blir en fantasifull visning och barnen som deltar får lära sig om våra insekters stora nytta i vår gemensamma värld. Utan insekterna får vi människor ingen mat på bordet.

Förutom Veterinärmuseet och Västergötlands museum är även Medborgarskolan med och arrangerar de honungsdoftande aktiviteterna.

Annons

Annons

Till toppen av sidan