Annons

Annons

Annons

Coronaviruset 2020-2022

Smittspridning av Covid i Skaras omsorg igen

En enhet inom omsorgsförvaltningen i Skara kommun har återigen bekräftats med covid-19, det skriver kommunen på sin hemsida.

Text

Anette Svensson Nordlander, medicinskt ansvarig sköterska i Skara kommun. Foto: Skara kommun

Annons

Förvaltningen arbetar enligt gällande rutiner för att stoppa smittspridningen på enheten och i nära dialog med medicinskt ansvarig sjuksköterska.

– Senaste tiden har samhället luckrats upp allt mer. Restriktioner som vi levt med i flera år finns inte längre kvar. Men faktum är att Covid-19 finns fortfarande i samhället och har enligt Folkhälsomyndigheten riskklass tre, vilket innebär smittämnen med risk för allvarliga konsekvenser vid exponering, säger Anette Svensson Nordlander, medicinskt ansvarig sjuksköterska.

Annons

Annons

Förvaltningen arbetar fortsatt utifrån basala hygienrutiner och på den smittade enheten använder personalen skyddsutrustning enligt rutin.

– På gott och ont har vi blivit vana att hantera dessa typer av händelser. Vi vet hur vi ska agera om en smitta bryter ut och vi jobbar hela tiden för att skydda våra äldre och mest sköra. Covid-19 finns kvar och även om samhället öppnat upp måste vi som arbetar patientnära fortsätta hålla i och hålla ut, avslutar Anette.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan