Annons

Annons

Annons

Annons

Skara

Skara skolscen firar 60 år med en stor återförening

Kalas med tårta och bubbel, intervjuer och otaliga konserter samt föreställningar med scenkonst i alla möjliga former – snart firar Skara skolscen 60-årsjubileum. Då slår de på stort genom att välkomna tillbaka alla forna skolelever, lärare och rektorer, men också allmänheten.

– Det är vår tur att bjuda tillbaka nu, så det här blir en riktig pay back till alla fast i positiv bemärkelse, menar projektledaren Robert Pukitis.

Text: 

Skara skolscen är en pigg 60-åring som fött fram flera starkt lysande stjärnor genom åren – så som Noomi Rapace, Rikard Wolff, Adam Lundgren, Allan Svensson och Marie Richardson. På de inramade bilderna syns årets senaste klasser. ’Vårt framgångsrecept är att vi har en stark ledning som är lyhörda för hur eleverna, men också deras verklighet och hela teaterbranschen, förändras”, menar improvisationsläraren och firandets projektledare Robert Pukitis. Skolchefen Leif Carlsson instämmer: ”Det är det som gjort att vår skola klassas som en av landets bästa teaterskolor”.

Bild: Julia Kråklind

Annons

1962 grundade Carl Erik Proft utbildningen Skara skolscen, då i Axvall, med målet att ge unga människor de bästa förutsättningarna för att därefter kunna blomstra ut i egna skådespelarkarriärer. I höst har det gått 60 år sedan uppstarten – det vill teaterskolan fira med dunder och brak.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs dina lokala nyheter för 8 kr/vecka i 8 veckor - du betalar 32 kr/månad. Därefter tillsvidare 129 kr/månad.

Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digitalpaketet

  • Alla lokala nyheter på vår sajt och nyhetsapp.
  • Läsarshoppen med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan