Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraborg

Så ska familjer lockas till semester i Skaraborg: ”På en liten yta finns det massor”

Barn och unga har nu sprungit ut på sommarlov – men vad ska man hitta på med familjen i sommar? Nu går flera aktörer samman för att locka familjer att semestra i Skaraborg.

– Genom det här samarbetet visar vi upp Skaraborgs stora utbud av upplevelser för familjer. På en liten yta finns det massor av familjeaktiviteter att upptäcka, säger Charlotte Backman, marknadschef på Next Skövde och projektledare för samverkansplattformen Visit Skaraborg.

Genrebilder.

Bild: Madeleine Andersson, Roslagen Runt

Annons

Arena Skövde och Billingen Skövde är två av aktörerna som nu deltar i samarbetet för att inspirera familjer att resa runt i Skaraborg och besöka destinationer.

Syftet är att visa upp mångfalden av upplevelser som finns i Skaraborg och locka till besök.

Kampanjen består bland annat av ett influencerbesök av Youtubefamiljen The Swedish Family, som består av pappa Axel och mamma Joanna, samt barnen Harry, 7, Alma, 9, och lillasyster Laura. Familjen är i nuläget bosatta i Portugal – men besöker alltså Skaraborg för att marknadsföra satsningen.

Annons

Annons

– Det är bra för oss att delta i den här typen av samarbeten i Skaraborg. På det viset kan vi växla upp våra marknadsföringsresurser och nå ut till en mycket bredare målgrupp geografiskt, säger Martina Söderhielm, kommunikationsansvarig på Balthazar Science Center i Skövde.

The Swedish Family kommer att tillbringa fyra dagar i Skaraborg och producera en film om besöksmålen – en film som senare kommer att släppas på familjens Youtubekanal.

Fakta

Här är verksamheterna som deltar

Arena Skövde, Billingen Skövde, Skara Sommarland, Naven Outdoor Experience på Kållandsö, Maplelake Adventure i Tidaholm, Karlsborgs Fästning, Bokäventyret i Skara, Ekehagens Forntidsby, Västergötlands Museum i Skara, Balthazar Science Center i Skövde, Dalenium Science Center i Stenstorp, Vänermuseet i Lidköping samt Läckö Slott. Samordning och medfinansiering sker via samverkansplattformen Visit Skaraborg (turistiskt samarbete mellan Skaraborgs 15 kommuner). Turistrådet Västsverige deltar också med medfinansiering.

Annons

Annons

Till toppen av sidan