Annons

Annons

Annons

Mordförsöket på Marumsgatan

Efter mordförsöket - ännu en man döms till fängelse

Det brutala mordförsöket på Marumsgatan den 21 augusti förra året ledde till att tre män dömdes till fängelsestraff. En av de som åtalades för inblandning i mordförsöket friades helt i tingsrätten. Nu har Göta hovrätt prövat ärendet och gjort en ny bedömning. Den tidigare friade mannen får även han fängelsestraff, en av de tidigare dömda männen fick dock sitt straff kortat, det skriver NLT.

Text

Bild: Josefine Hektor

Annons

En 31-årig Lidköpingsbo, som enligt åtalet var den pådrivande då en 21-åring från Skara blev svårt knivskuren på Marumsgatan den 21 augusti förra året, dömdes i mars i år till 10 års fängelse för mordförsök. Han dömdes också för grov stöld då han medgett att han tog en kejsarlänk som uppges vara värd närmare 110 000 kronor innan de lämnade offret åt sitt öde.

Annons

Annons

Även en 23-åring man från Götene dömdes av en enig tingsrätt för mordförsök till 8 års fängelse och utvisning. Men i hans fall kortas nu straffet till sju års fängelse, uppger NLT.

Den 22-årig man från Skara som i tingsrätten dömdes för skyddande av brottsling då han efter mordförsöket hämtade 31-åringen vid ”Lilla Q” i Skara och lät honom bo i sin lägenhet tills polisen grep Lidköpingsbon fick i tingsrätten sex månaders fängelse - han frias nu helt.

LÄS MER: Tre döms till fängelse - men en frias helt för mordförsöket

Även en 26-årig man från Götene stod åtalat för inblandning i mordförsöket. Han var tillsammans med 31-åringen och 23-åringen när en 21-årig Skarabo blev svårt knivhuggen i en trappuppgången på Marumsgatan. I tingsrätten friades han helt, men Göta hovrätt gör nu en annan bedömning. Även han döms till fängelse i sex månader för medhjälp till grov misshandel. Anledningen är att han kört de andra två till brottsplatsen och vetat om att det på färden medtagits knivar.

Annons

Annons

Bild: Josefine Hektor

Lidköpingsbons fängelsestraff står dock fast. Däremot sänker Göta hovrätt det skadestånd han dömdes att betala till offret - från 133 800 kronor till 69 000 kronor, enligt NLT.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan