Annons

Annons

Annons

Pizzerian i Varnhem

Hon har öppnat Valleporten - Pettersson om besluten som ledde hit

Det var ett efterlängtat ögonblick när kommunalråd Ylva Pettersson (M) äntligen fick klippa bandet till den nya servicebyggnaden och pizzerian i Varnhem.

– Tack vare beslutet att skapa Valleporten har också både pizzerian och caféet i Varnhem fått förstahandskontrakt som gör att ägarna kan satsa långsiktigt, säger hon.

Invigningen förrättades av kommunstyrelsens ordförande Ylva Pettersson, som klippte bandet och höll tal. Foto: Skara kommun

Bild: Ida Sundén

Annons

I veckan var det dags. Under våren har Varnhemspizzerians lokaler genomgått en ombyggnation för att utöver restaurangen inhysa en infopoint och toaletter. Under torsdagskvällen klippte kommunalråd Ylva Pettersson (M) slutligen det blågula bandet.

– Äntligen fick vi inviga Valleporten i Varnhem. En härlig samlingspunkt för alla invånare och en port till hela Vallebygden där besökare kan få information och tips, säger hon i ett pressmeddelande.

Turismstrateg Marie Wennerholm menar att det är viktigt för besöksmålsutvecklingen att kunna erbjuda besökare toaletter. Foto: Skara kommun

Annons

Huset som går under namnet Valleporten ägs av Centrumbostäder och kommer enligt Pettersson att utgöra ett nav för besökare av såväl klostret och Kata gård, som Hornborgasjön, naturreservaten, Sveriges första Unesco geopark, Skara Sommarland och Axevalla.

Annons

Hon hoppas även att föreningar, lokala konstnärer och konsthantverkare så småningom ska ställa ut i huset som beskrivs som en viktig kringservice till kulturbygdens besöksmål.

LÄS MER: Varnhems pizzeria har fått flytta in: ”Äntligen”

”Det har varit viktigt för samtliga beslut att den här satsningen ska gynna alla som bor och verkar i Varnhem”, säger Ylva Pettersson.

Bild: Ida Sundén

– Det känns fantastiskt kul och viktigt för besöksmålsutvecklingen att nu kunna erbjuda alla besökare offentliga toaletter som Skara kommun ansvarar för, säger turismstrateg Marie Wennerholm i ett pressmeddelande.

Den 27 juni öppnar infopointen som under sommaren kommer att hålla öppet dagtid.

LÄS MER: Så ska pizzerian i Varnhem byggas om till turistbyrå och restaurang: Se planen - "Det blir ett jättelyft"

Annons

Samma dag drar även guidningarna av Kata gård igång och bland årets nyheter återfinns även en utökad dahliarabatt, ett biparadis vid sjön och den nya vandringsslingan runt Klostersjön.

Annons

– Tack vare beslutet att skapa Valleporten har också både pizzerian och caféet i Varnhem fått förstahandskontrakt som gör att ägarna kan satsa långsiktigt och bidra till utbudet i Varnhem. Det har varit viktigt för samtliga beslut att den här satsningen ska gynna alla som bor och verkar i Varnhem, liksom våra besökare, säger Ylva Pettersson i pressmeddelandet och riktar ett tack till alla inblandade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan