Annons

Annons

Annons

Skara Centrum

Evangeliskt lutherska kyrkan i Bayern besöker Skara stift

Lördag 18 juni förnyas samarbetsavtalet mellan Evangeliskt lutherska kyrkan i Bayern och Skara stift. Det görs i samband med en gudstjänst i Skara domkyrka då biskop Heinrich Bedford-Strohm från Evangeliskt lutherska kyrkan i Bayern predikar och bland andra biskop Åke Bonnier medverkar.

Text

Bild: Marianne Carlsson

Annons

Skara stift har en vänkyrka i den Evangeliskt lutherska kyrkan i Bayern (ELKB). Nu är det dags att förnya samarbetsavtalet. Gudstjänsten är öppen för alla. Biskop Heinrich Bedford-Strohm från ELKB predikar och Skara stifts biskop Åke Bonnier medverkar. Det blir mycket sång och musik och även information om samarbetet mellan ELKB och Skara stift.

I samarbetsavtalet fastställs bland annat att kyrkorna ska fortsätta med utbytesprogrammet inriktat på ungdomsarbete och kyrkomusik och att kyrkorna ska fortsätta mötas regelbundet på olika sätt. Dels genom att biskoparna möts, dels genom möten mellan andra medarbetare och medlemmar i stift och församlingar.

Annons

Annons

Biskop Heinrich Bedford-Strohm från Evangeliskt lutherska kyrkan i Bayern predikar i Skara domkyrka lördag 18 juni 10.00. Foto: ELKB/Rost

– Det nya avtalet förstärker redan goda relationer med kyrkan i Bayern genom ett nytt fokus på utbyte för ungdomar och kyrkomusik, säger Urban Jorméus, internationell sekreterare för Skara stift om det nya avtalet i ett pressmeddelande.

Gudstjänsten avslutar ett besök som pågår 16-18 juni. Under dagarna ska kyrkorna bland annat ska samtala om viktiga aktuella frågor såsom kriget i Ukraina och kyrkornas arbete med flyktingar i Europa och klimatkrisen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan