Annons

Annons

Annons

Annons

Skaraberg

Rivstart för Planteringen efter två år på sparlåga

Det blir en riktig rivstart när sommargården Planteringen öppnar efter två år på sparlåga. Inte nog med att kaféet öppnar den 15 juni. Den första veckan bjuds det hela fyra arrangemang med musik och sång.

Katarina Larsson ser fram emot en riktig rivstart på årets säsong hos sommargården Planteringen. Foto: Sven-Erik Falk

Annons

Planteringen är tillbaka med fullt öppethållande efter pandemiåren. Det finns också en ny föreståndare på plats. Numera är det Katarina Larsson som sköter kaféet.

– Det blir nog mycket jobb, men samtidigt ska det bli väldigt roligt, säger hon i ett pressmeddelande.

På Planteringen finns inte bara kafé och möjligheter att röra på sig exempelvis i form av minigolf. Det bjuds också en rad arrangemang, ofta i form av sång och musik. Under öppningsveckan med start den 15 juni är det ett ovanligt späckat program.

Annons

Annons

Bland annat bjuds det på sånger från Ukraina. Det sker på söndag eftermiddag den 19 juni, då Helena och Michel Broshko medverkar. Programmet riktar sig både till barn och vuxna.

– Alla är välkomna, men vi har gjort en särskild inbjudan till flyktingarna på Stora Ekeberg.

Där arbetar vi med att ordna transporter så de som vill kan få uppleva en eftermiddag på Planteringen, berättar Annica Lindahl. Hon är pastor i Skara Equmeniaförsamling som driver sommargården i samarbete med de andra frikyrkorna i Skara.

Men redan på öppningsdagen blir det sång och musik. Det är de båda Skaratjejerna Fanny Erlandsson och Elsa Åhlander, som bjuder på ett program med somriga sånger.

På torsdag den 16 juni kommer Anders Jaktlund på besök med en kör. De medverkar med programmet Unisång vid en trivselträff. Jaktlund var en av de drivande bakom tittarsuccén Minns du sången i Sveriges television.

På lördag kväll blir det en samling med rumänska tongångar. Per och Ingrid Strid berättar om Slättmissionens arbete och en grupp sångare från Rumänien medverkar.

Under sommaren håller frikyrkorna också sina gudstjänster på Planeringen, vilket i regel sker på söndag förmiddag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan