Annons

Annons

Annons

Friidrott

DM-medaljer till Istrum i Borås

Det nybildade Västsvenska Friidrottsförbundet hade sitt första ute-DM i Borås i helgen och Istrum var där och gjorde bra resultat.

Tim Drakfors, Gustav Ramsin, Jonathan Thorin och Signe Pedersen

Bild: Privat

Annons

En av de som levererade mest var Signe Pedersen som satte personbästa i tre av fyra grenar. Hon började med att putsa sitt kulstötningspers till 8.80 som räckte till en fjärdeplats. Signe gick vidare till 60 meter där hon sprang på 9.15.

Här fick hon även sällskap av Naomi Ohron som sprang på 8.67 och kom fyra på det. Signes nästa persgren blev höjdhopp där hon hoppade fina 1.39 som även räckte till silvret. Signes sista gren var längdhopp där hon hoppade 3.97 som bara är 2 centimeter från hennes personbästa.

Naomi Ohron var självklart med i mer än bara 60 meter. Hon startade dagen med ett personbästa på 60 meter häck där det blev elva blankt. Naomi avslutade i solsken då hon slog sitt eget klubbrekord i stavhopp med ett hopp på 2.50 och en solklar förstaplats.

Annons

Tova Gustafsson hoppade 4.66 i längd i F17 och sprang på 12.84 i försöken på 100 meter. Hon kom sedan tvåa i finalen på 13.01.

Annons

En som gjorde comeback i Istrumslinnet var Josefine Hermansson som var skadad förra året. I kvinnoklassiker gjorde hon 28.11 i diskus som gav henne en silvermedalj. Hon var även med i slägga där hon tog en guldmedalj på resultatet 22.07.

På killsidan var det första tävlingen någonsin för Tim Drakfors och han hade ett svettigt schema med start på 2 000 meter tillsammans med Gustav Ramsin. Efter en spännande spurtstrid mellan grabbarna vann Tim med tiden 7.12.44 mot Gustavs 7.13.81. Tim kom till slut femma och Gustav kom sexa.

Därefter fick Gustav sin revansch mot Tim när de sprang 800 meter och Gustav kom tvåa i loppet på tiden 2.25.09 mot Tims tredjeplats på 2.26.23. Tim avslutade sin lyckade premiär med att segra i 1 500 meter hinder på tiden 5.49.95..

Gustav var även med i längdhopp tillsammans med Jonathan Thorin. Gustav hade längderna men inte plankträffarna. Trots det var han bara 15 cm från sitt personbästa med ett hopp på 4.30. Jonathan slog till i sista hoppet med ett nytt personbästa på 4.82 och med det gick han upp till en andraplats.

Jonathan hade en väldigt bra helg. Den inleddes med spjutkastning och nya personbästat 34.16 som räckte till en bronsmedalj. Höjden blev ett stabilt 1.53 efter några problem med ansatsen så blev det ännu en bronsmedalj. Han avslutade med stavhoppet där han persade med 25 cm med ett hopp på 3.10 vilket gör honom till den andra i klubbens historia att hoppa över tre meter i stavhopp. Jonathan fick en silvermedalj i stavhoppet.

Annons

Annons

Istrums veteraner har gjorde sin tävlingspremiär med Cecilia Hagström i K55-klassen som efter en orolig jämn släggtävling kom tvåa efter att likt Daniel Ståhl förlorade sitt guld i EM med två cm.

Cecilias man Peter gjorde också tävlingsdebut och gick obesegrad i M55-klassen. Han startade med diskus där han kastade 24.45 och 23.32 i släggan.

I M50-klassen stötte Urban Håkansson till sig en silvermedalj i kulstötningen på 8.55. Han kastade likaså 27.32 i diskus som även där blev en silvermedalj. I M65-klassen hoppade Per-Ove Kristersson till sig ett guld i tresteg på 6.42. Han hade också en jämn fajt i diskusen där han till slut blev tvåa med 18.08.

Den sista deltagaren i veteranklasserna var Kjell Millton i M70-klassen där han sprang på tiden 8.58.66 och blev femma.

Per-Ove Kristersson, Josefine Hermansson, Peter Hagström och Cecilia Hagström.

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan