Annons

Annons

Annons

Annons

Västra Skara

Starkt resultat för Jula Holdingkoncernen 2021 - men utmaningar väntar

Det var många olika parametrar som gick åt rätt håll för Jula Holding under 2021. Coronaeffekten var fortsatt mycket stark under våren och sommaren vilket gynnade försäljningen, men under hösten märktes en viss avmattning.

− Vi kan konstatera att 2021 var ett bra år för Jula Holdingkoncernen, vilket är mycket glädjande, säger Karl-Johan Blank, Jula Holdingkoncernens ägare i ett pressmeddelande.

Text: 

Bild: Josefine Hektor

Annons

Nettoomsättningen för 2021 landade på cirka 10,46 miljarder kronor, med ett resultat efter finansiella poster om cirka 1,76 miljarder kronor.

Jula Holding betalar cirka 368 miljoner kronor i skatt på resultatet. En medarbetarbonus om totalt cirka 51 miljoner har också delats ut till medarbetarna i koncernens samtliga verksamheter, skriver de i pressmeddelandet.

Annons

Framåt finns dock utmaningar.

− Vi ser framför oss ett utmanande 2022 med fortsatt höga containerpriser, leveransproblem samt höjda råvarupriser, säger Karl-Johan Blank.

Annons

– Utöver det har vi de höga el- och bränslepriserna samt höjda räntor och en ökande inflation som lär påverka våra kunder. Vi är ett lågprisföretag och i dessa utmaningar brukar vi stå mycket starka, vi handlar det mesta direkt från leverantör/tillverkare vilket ger oss bra förutsättningar i dessa lägen. Vi kämpar för bra produkter till låga priser och nöjda kunder. Dessutom är vi en tydlig lågprisaktör, på de marknader där vi är etablerade, som våra kunder litar på och vänder sig till. Med det sagt finns det ändå anledning att vara ödmjuk inför den framgång som vi haft i pandemin, och inför de utmaningar vi ser att vi kommer att möta under 2022. Omvärlden är mer orolig än vad vi sett tidigare, med bl.a. ett fruktansvärt krig i närområdet, det är tydligt att omvärldsfaktorer kommer att påverka oss under 2022, säger Karl-Johan Blank.

Annons

Annons

Till toppen av sidan