Annons

Annons

Annons

Friidrott

Massor av rekord för Istrum i Trollhättan

Säsongen är igång – och förra helgen var Istrums friidrottare och tävlade i McDonaldsspelen i Trollhättan.

Bild: Privat

Annons

Det var tjejerna som startade med F13 60 meter och Kvinnor längdhopp. Julia Strömberg fick en drömstart på sin säsong när hon i sista hoppet gör ett nytt personbästa och tog förstaplatsen på längden 5.23 i kvinnornas längd. Ida Genitz var även hon med i längdhoppstävlingen och kom trea på 4.43.

Signe Pedersen sprang in på tangerat personbästa 9.19 och Naomi Ohron kom till final på finfina 8.73. Tyvärr var Naomi tvungen att stryka sig i finalen för den krockade med hennes stavhopp där hon hoppade på nya klubbrekordet 2.40 och därmed lyckas kvala in till Götalandsmästerskapen. Samtidigt som stavhoppet ägde rum stötte Signe kula och kom fyra med det nya personbästat 8.59.

Båda tjejerna och Maja Olsson var med i den stora längdhoppstävlingen där Naomi kom sexa med sin livs bästa hoppserie och längsta hoppet på 4.39. Både Maja och Signe persade med längderna 4.09 och 3.99. Samtidigt som hon hoppade längd så hoppade även 12-åriga Maja höjdhopp i F15-klassen där hon kom trea på tangerat personbästa 1.45 och ett nytt klubbrekord i hennes ålder.

Annons

Annons

Avslutningsvis sprang alla tre tjejerna 200 meter som var en rekordslakt för alla. Naomi kom trea på 28.93, Maja sprang på 30.98 och Signe sprang på 30.90.

I kulstötningen för F11 fixade Josefine Thorin en ny seger i kulstötningen på längden 7.26. Den sista tjejen som var med vad Ebba Olsson som gjorde säsongsdebut och premiär med större spjut. Hon kastade i väg spjutet 24.31 meter.

Killarna ville inte vara sämre och Istrums 08-grabbar levererade som vanligt. Eric Nilsson Struck tog sig lugnt igenom kvalet på 80 meter men sprang fortare i finalen på sitt nya klubbrekord 9.33.

Även Gustav Ramsin kom vidare till finalen på tiden 11.16 men efter krångel valde Gustav att skippa den för att satsa på 800 metersloppet där han kom trea i P15-klassen på nya personbästat 2.24.74. Eric hoppade höjd och längd också där han hoppade 1.70 på höjden och 5.89 på längden. Han vann båda dessa grenar. Gustav var med i längden också och kom tvåa på 4.26.

Avslutningsvis sprang Eric 200 meter tillsammans med herrarna vilket innebar att han fick möta klubbens snabbaste sprinter genom tiderna, Daniel Andersson, som han lyckades besegra med tiden 23.42 och Daniel sprang på 24.24.

Den sista 08-killen var Jonathan Thorin som började med stavhoppet där han kom tvåa på det nya klubbrekordet 2.85. Även Jonathan hade premiär för ett tyngre spjut precis som Ebba och han kastade på fina 33.73 och blev trea. Sen stötte han även kula och kom tvåa med en stöt på 9.31.

Annons

Annons

Daniel Andersson var även med och sprang 100 meter för herrar och där sprang han i kraftig motvind i mål på tiden 12.25.

Ida Genitz och Julia Strömberg.

Bild: Privat

Josefine Thorin, Ebba Olsson, Signe Pedersen och Maja Olsson

Bild: Privat

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan